KULINARSKI SHOW SPADA U ZNANSTVENO-OBRAZOVNI PROGRAM? Uz Vlatku Pokos i amaterske kuhare puno ćete naučiti

Krasnodar Peršun (HRT)

Prema mišljenju HRT-a, kulinarski show Vlatke Pokos predstavlja znanstveno obrazovni program.

“Riječ je o emisiji obrazovnoga karaktera te je stoga u jesenskoj programskoj shemi u dijelu programa koji je posvećen emisijama obrazovnoga i znanstvenoga sadržaja”, rekli su iz HRT-a  za Index o kulinarskoj emisiji koja je na rasporedu svakog radnog dana nakon središnjeg Dnevnika.

Prema ugovoru HRT-a i Vlade RH, Prisavlje ima obvezu emitiranja znanstveno obrazovnog programa, a čini se da su normu morali nekako popuniti pa su emisiju Vlatke Pokos smjestili baš u tu kategoriju.

“HRT svojim obrazovnim programom pridonosi profesionalnom usmjeravanju i obrazovanju, informiranju potrošača, senzibiliziranju javnosti za okoliš i prostor u kojem žive, promicanju ravnopravnosti spolova i uklanjanju rodnih stereotipa, obrazovanju o zdravlju, popularizaciji znanosti, razumijevanju društvenih, političkih i ekonomskih kretanja, informiranju i angažiranju mladih, obrazovanju roditelja i publike za nove medije i civilno društvo”, stoji u ugovoru između HRT-a i Vlade RH u kojem su uređeni odnosi vlasti i javne televizije koja se financira pristojbama koje plaćaju građani.

Škola kuhanja dio je vanjske produkcije HRT-a, odnosno emisija koju je HRT kupio od neovisnih proizvođača za potrebe znanstveno obrazovnog programa. No, koja je cijena kulinarskog showa, nisu otkrili.

“Obavješćujemo Vas da je Hrvatska radiotelevizija u postupku nabave određenoga broja audiovizualnih djela od strane neovisnih proizvođača te bi navođenje troška za emisije iz Vašega upita u ovomu trenutku moglo utjecati na tijek pregovora s drugim neovisnim proizvođačima”, stoji u odgovoru HRT-a Indexu.


Komentari