KREIRANO SRCEM ILI BESRAMNO UKRADENO? Hrvatska turistička zajednica se osramotila novim haljinama

Screenshoot

Hrvatska turistička zajednica (HTZ) javnosti je predstavila svoje nove uniforme koje su nevjerojatno slične onima poznatih dizajnera Dolce & Gabbana iz kolekcije “Italia is love” za proljeće/ljeto 2016. Uniforme HTZ-a kreirao je modni dvojac Elfs, a nosit će ih djelatnice HTZ-a koje rade kao informatori na turističkim sajmovima diljem svijeta na kojima predstavljaju Hrvatsku.

Riječ je o haljinama koje na sebi imaju motive i nazive hrvatskih gradova, baš kao što haljine D&G imaju motive talijanskih gradova i njihove nazive.

Revija Dolce&Gabbana Summer 2016. održana u rujnu 2015. godine

screenshot

Uniforme HTZ-a

screenshot
screenshot

Uniforme su predstavljene proteklog vikenda na humanitarnoj modnoj reviji u Mimari, a haljine su nosile brojne osobe iz javnog života među kojima su bile i potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić, hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Dubravka Šuica, direktorica Turističke zajednice Grada Zagreba Martina Bienenfeld, odvjetnica Jadranka Sloković i mnoge druge.

Humanitarnu modnu reviju pod nazivom “Kreirano srcem”, organizirali su Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica (HTZ).

Financijska sredstva s događanja idu udrugama Dar iz Osijeka za djecu s autizmom i Hrvatskoj udruzi za ranu intervenciju u djetinjstvu – HURID iz Zagreba. Hurid je nevladina udruga koja okuplja stručnjake u području rane intervencije i provodi znanstveno programe za dobrobit mlađe djece s biološkim ili socijalnim rizikom, dok udruga DAR iz Osijeka okuplja i pomaže četrdeset djece s dijagnozom autizma.

“Ovim projektom željeli smo pokazati da je Hrvatska mnogo više od sunca, mora i predivne prirode. Želimo ju istaknuti kao zemlju koju čine ljudi velikog srca i kreativne energije. Upravo stoga, u Ministarstvu turizma i Hrvatskoj turističkoj zajednici kontinuirano tražimo mogućnosti kako bismo u svojem radu doprinijeli zajednici i onima najpotrebitijima. Večeras smo potvrdili da turizam spaja ljude te da na krilima zajedništva možemo raditi velika djela”, rekao je u Mimari ministar turizma Gari Cappelli.

A turističke uniforme HTZ će i službeno predstaviti na turističkom sajmu World Travel Marketa (WTM) u Londonu koji počinje danas i traje do 7. studenog.

 


Komentari