KRAVAT PUKOVNIJA ODUŠEVILA GRAĐANE: Proslavili svoj dan na Dolcu (FOTO)

Milan Krkač

U nedjelju 10. srpnja, Počasna satnija Kravat pukovnije proslavila je svoj dan, Dan Kravat pukovnije, s građanima Grada Zagreba, ali i brojnim turistima koji su uživali u vojno-povijesnom spektaklu.
Svečanost koja se održala na platou Dolca, u samom srcu Zagreba, uveličala je Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice Grada Zagreba kojoj je svečani prijavak povodom Dana Kravat pukovnije jučer podnio Hrvoje Bušić, zamjenik zapovjednika Počasne satnije Kravat pukovnije.

Milan Krkač
Milan Krkač

Martina Bienenfeld je potom izvršila pregled postroja, a u sklopu otvorenja središnjeg programa proslave Dana Kravat pukovnije, pridružili su joj se i Latica Ivković, ispred Grada Zagreba i Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo i Marijan Bušić, ravantelj neprofitne Ustanove Academia Cravatica.

Milan Krkač
Milan Krkač

Središnja proslava Dana Kravat pukovnije trajala je od 17 sati pa sve do 21 sat, a mnogobrojni znatiželjnici koji su u njoj sudjelovali, okušali su se u streličarstvu, borbi sabljama, borbi za buzdovan, jahanju na konjima Kravat pukovnije, dok su najmlađi jahali ponije, a u sklopu programa, upriličena je i prigodna izložba povijesnog oružja.

Milan Krkač
Milan Krkač


Komentari