KRANKŠVESTER: Novi singl Gaber zapalio regionalnu undergrund scenu

PRESS

Osječki hip hop dvojac Krankšvester objavio je singl i spot „Gaber“ koji je u svega desetak dana zapalio regionalnu underground scenu.
Poznati po vulgarnim i sarkastičnim tekstovima, ovaj put su uporište i inspiraciju pronašli u hardcore technu koji je popularnost stekao u devedesetima, stoga u pjesmi ne čudi i ironično-nostalgična evokacija nekadašnje prepoznatljive ikone techno kulture Marushe, legendarne hard-dance grupe Scooter, kao i europop zvijezde DJ Bobe.

Za glazbu, mix i master zaslužan je Sett, tekst potpisuju Sett i 3ki Stil, dok je spot režirao Yossip G 4 Getto Mast Videos. Sniman u osječkom klubu Exit, spot je riječima Krankšvestera svojevrsnaposveta gabber kulturi. Iako zbog eksplicitnih tekstova ne dosežu do televizije i radijskih postaja, na YouTube kanalu spot je već prikupio više od 100 tisuća pregleda.

 

Gaber je ujedno i prvi singl s nadolazećeg albuma na kojem trenutno rade i koji bi svjetlo dana trebao ugledati do kraja ove godine. Album zasad nosi radni naziv „Bravo Hits 4“, sadržavat će gostovanja još neotkrivenih imena i na njemu dvojac priprema najveći party dosad. Krankšvester iza sebe imaju tri albuma i jednu kompilaciju, a za novi album obećavaju da će ga kao i sva izdanja fanovima pokloniti na besplatan download.

Underground borce ovog ljeta gledamo na Sea Star festivalu u Umagu gdje će dobiti svoje mjesto na velikoj pozornici Nautilus Arene. Tamo će 26. svibnja ubojitim stihovima začiniti atmosferu uz regionalne hip hop snage kao što su Bad Copy, Kiša metaka, High5 & Kuku$ i Matter.


Komentari