Kraljica estrade slavi: Severina napunila 45 godina

Foto; Instagram

Ne mogu joj ništa godine.

Severina Vučković dobitinica nagrade “Zlatna ptica”, za najtiražnijega izvođača desetljeća u Hrvatskoj, nagrade “Večernjakova ruža” za ženskog izvođača godine 2002. godine, te nagrade “Zlatna bubamara” za izvođača godine u Makedoniji, na jučerašnji dan – 21. travnja (1972.) rođena je u Splitu, gdje počinju njezini prvi koraci glazbene karijere.

Osvojila je Grand prix na festivalu MHJ 2002. godine s pjesmom “Virujen u te”, a 2006. godine bila je predstavnica Hrvatske na Eurosongu s pjesmom “Moja štikla”. Objavila je jedanaest studijskih albuma, koji su nagrađeni mnogobrojnim platinastim, zlatnim i srebrnim certifikacijama u Hrvatskoj, ali i u državama regije.

Njene najpoznatije pjesme su: “Tvoja prva djevojka”, “Dalmatinka”, “Trava zelena”, “Djevojak sa sela”, “Ja samo pjevam”, “Virujen u te”, “Pogled ispod obrva”, “Gas, gas”, “Tridesete”, “Brad Pitt”, “Uzbuna”, “Dobrodošao u klub” i druge.

Godine 2004. Severina je iskoristila sukob s reperom Edom Maajkom i prozvala ga u pjesmi “Hrvatica”, dio posvećen reperu glasi: “Hrvatski reperi dignite hajku, onaj kuhar vam uzeo pos’o, djeca vam slušaju krivu majku.” Ni poznati reper nije joj ostao dužan, te joj je posvetio pjesmu “Severina” s albuma Stig’o ćumur iz 2006. godine.

Početkom 2006. godine nastupa na „Dori“ s pjesmom „Moja štikla“ s kojom pobjeđuje i dolazi na Eurosong u Atenu gdje osvaja trinaesto mjesto. Autori pjesme su Boris Novković, Severina i Goran Bregović, s kojim počinje suradnju za svoj sljedeći album. 2007. godine dobija ulogu barunice Castelli u drami „Gospoda Glembajevi“.

Godine 2011. najavljuje novi album sa singlovima „Brad Pitt“ i „Grad bez ljudi“, a srpnja 2012. godine objavljuje singl „Italiana“. Prosinca iste godine objavljuje jedanaesti album Dobrodošao u klub, s kojeg su izdana još tri singla „Uzbuna“, „Dobrodošao u klub” i „Ostavljena“. Iste godine odlazi na veliku dvoransku turneju „Dobrodošao u klub“ po zemljama nastalim nakon raspada Jugoslavije. Listopada 2013. godine objavljuje novi singl „Hurem“.

Treći singl “Uno momento” objavljuje srpnja 2014. godine u suradnji s grupom “Ministarke” iz Srbije.

Svojim posljednjih hitovima rušu rekorde slušanosti, ali i gledanosti spotova na Youtubeu.

>>> Severina opravdava podršku Agrokoru: ‘Moja mater je zadovoljna kako sam reagirala’


Komentari