Kraljica Elizabeta otkazala Konferenciju UN-a zbog zdravlja: Vijest odjeknula Britanijom

Instagram

Velikom Britanijom odjeknula je prijelomna vijest da 95-godišnja kraljica Elizabeta neće doći na Konferenciju UN-a o klimatskim promjenama u Glasgowu. Naime, kraljica je otkazala tu obavezu javlja Večernji.hr

Princ Charles i Willam obavit će tu dužnost umjesto nje. Kraljica Elizabeta prošli tjedan je provela cijelu noć u bolnici radi preliminarnih pretraga, a cijela obitelj se zabrinula s obzirom da su nedavno izgubili jednog člana obitelji, princa Philipa.

Buckinghamska palača izvjestila je da se kraljica osjeća dobro i da slijedi upute liječnika koji su joj savjetovali da se odmori nekoliko dana.

Upravo zbog toga je propustila službeni put u Sjevernu Irsku, a u utorak je primila dva ambasadora i audijencija se odvijala putem video veze u dvorcu Windsor. Razgovarala je s veleposlanikom Koreje Gunnom Kimom, te veleposlanikom Švicarske Markusom Leitnerom. To je ujedno bio i prvi put da je kraljica Elizabeta obavila svoje službene obveze iz dvorca Windsor virtualno.

Iz palače navode kako se kraljica osjeća dobro te da u bolnici nije završila zbog sumnje na zarazu koronavirusom. Osim toga, prošlog tjedna kada je kraljica prvi put snimljena kako hoda uz pomoć štapa, javnost se zabrinula za njeno zdravlje. Iz palače su tada poručili kako je štap koristila kada je išla na misu, jer je put do crkve neravan te naglasili da njeno zdravlje nije ugroženo.

Iduće godine kraljica slavi jubilarnih 70 godina vladavine pa se mnogi Britanci nadaju da će ju poslužiti zdravlje kako bi proslavili njezin jubilej.

Komentari