KRAJ JEDNE ERE Omiljeni zagrebački butik zatvorio svoja vrata nakon 30 godina poslovanja

Foto: Facebook

˝Nakon trideset godina kreativnog druženja, obavještavamo vas da moda STOLNIK 31.12.2021. prestaje s poslovanjem. Zahvaljujemo na povjerenju našim klijenticama, poslovnim partnerima i svima koji su s nama sudjelovali u ovom uzbudljivom putovanju. S najbolji željama za dolazeću, ali i sve naredne godine, Vaš Stolnik˝, stoji u objavi na Facebook profilu jednog od najstarijih modnih brendova u hrvatskoj koji je upravo danas objavio da prestaje s radom.

Inače, Stolnik je jedan od najstarijih zagrebačkih butika koji se nalazio u Vlaškoj 58. Bio je u vlasništvu obitelji Stolnik, oca Kreše i majke Marije, a njihov sin Nikola emotivnom objavom otkrio je po čemu će pamtiti mali zagrebački obrt koji je preživio brojne izazove.

˝30 godina povijesti jednog obrta koji je obilježio Vlašku, Zagreb i dotakao tisuće ljudi. Nebrojeno puno uspomena uz dućan, radionu, proslave godišnjica otvaranja dućana, 30 godina svakog mjeseca kada starci odlaze u Italiju po materijale i vraćaju se s robom koju vrijedne radnice pretvaraju u najfinije haljine i bluze. 15 godina ustajanja prije 7, odlaska na posao i vraćanje “na Dnevnik”. Sjećanja na svaku od revija gdje su nas starci prvo morali vući da posjećujemo, a nakon par godina ponosno smo gledali njihove kreacije na modnim pistama i navijali kao kad bi reprezentacija izašla na nogometni teren. Nikad ljepši trenuci nego kad smo stasali pa istim putem kada mama ide pješke na svoj posao, ja na svoj. Stresovi, strahovi, male pobjede i tako iz tjedna u tjedan 30 godina s osmjehom na licu jer smo znali da u Vlaškoj 58 uvijek netko sjedi za kasom i da, kada prođem tramvajem, ću kroz izlog vidjeti mamu ili tatu kako vrijedno rade. Krešo i Marija hvala vam, svaka vam čast i kapa do poda. Našu zahvalu ćete imati zauvijek˝, napisao je sin Nikola na svom Facebooku.


Komentari