KORANA GVOZDIĆ OTVORILA DUŠU O SVOM PORODU: ’38 dana proveli smo u bolnici i svaki silazak s drugog kata na kat…’

Foto: Instagram

Diplomirana ekonomistica i nekadašnja voditeljica i model Korana Gvozdić (38) iskreno je progovorila o svojem prijevremenom porodu sinčića Olija u lipnju ove godine te posvetila objavu na društvenim mrežama u čast Međunarodnog dana prijevremeno rođene djece.

“Prije četiri dana proslavili smo “velikih” 7 mjeseci, i svakog tog 13.-og u mjesecu povučem se u osamu na par minuta kako bi na mobitelu prevrtjela fotografije s početka naše priče.
Krene li suza?! Krene svaki put! Ali onda pogledam to pravo malo čudo koje upravo leži pored mene i guguće neku svoju pjesmicu”, započela je Korana.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Korana Gvozdic (@koranagvozdic)

“Danas je 17.11., datum kada se obilježava Međunarodni dan prijevremeno rođene djece. Danas slavimo sve njih, sve naše Palčiće, borce i heroje kakve ne možete ni zamisliti. Spoznaja o snazi koja stane u ta mala tijela nešto je što te resetira iz temelja. U životu nisam imala učitelja poput njega. Pomaknuo je sve moje granice, u svim smjerovima. U mojoj tridest osmoj godini života upoznao me sa samom sobom, naučio me strpljenju za stvari koje su bitne, naučio me izolirati se od situacija i ljudi koji oduzimaju energiju i ono dragocijeno vrijeme koje se s njegovim rođenjem brojalo u minutama”, nastavila je bivša voditeljica.

“38 dana proveli smo u bolnici i svaki silazak s drugog kata na kat Neonatologije bio je utrka s vremenom. Zbog pandemije susreti su nam bili samo jednom dnevno i to na 10-15 minuta, a zbog dodatnih minuta srce je skakalo od sreće. Pričala sam mu što radim kat iznad dok čekam novi dan da ga opet vidim, pričala sam mu o tatinim idejama kako da se ušulja u bolnicu, bakinim paketima koje je slala, prenosila mu pozdrave naših prijatelja, bodrila ga, hrabrila i njega i sebe, pjevala sam mu jednu te istu pjesmu svaki dan, svaki njegov tjedan slavila s papirnatom kapicom na glavi jer to je bio jedini način na koji sam se znala nositi sa strahom i bespomoćnosti”, ispričala je.

“Mi naše vrijeme ne možemo vratiti ali bi voljeli da budući roditelji Palčića imaju šansu primiti svoju bebu puno ranije i biti češće u kontaktu koji je izuzetno važan za poticanje napretka ovih malenih boraca”, poručila je Korana.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Korana Gvozdic (@koranagvozdic)

Komentari