KONTROVERZNI CHEF OPET NA METI KRITIČARA: ‘Satnica kuhara jednaka je cijeni krumpira u njegovom restoranu! To je prava sramota ‘

Foto: Instagram

Salt Bae (38) turski je kuhar i osoba na društvenim mrežama čije je pravo ime Nusret Gökçe. Vlasnik je luksuznog lanca steak housea Nusr-Et, koji ima restorane po cijelom svijetu, a nedavno je došao i u London. Dobio je nadimak Salt Bae nakon što je meme na kojem začinjuje meso 2017. postao viralan.

Kontrovezni chef objavio je ovih dana oglas za posao, u kojemu je naglasio da će kuhar kojeg zaposli biti plaćen 16 dolara po satu, što je tek stotinjak kuna, plus najpojnice. Satnica koju nudi jednaka je cijeni krumpira u njegovom restoranu, javlja Daily Mail.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nusr_et#Saltbae (@nusr_et)

“Nusret London nudi vrlo konkurentnu plaću i izvrsne mogućnosti za razvoj karijere”, piše na oglasu za poziciju traženog kuhara.

Odmah su se oglasili korisnici društvenih mreža koji su slavnog kuhara oštro osudili.

“Ovo je apsurdno, kako ga nije sramota nuditi tako nisu satnicu, a cijene hrane su mu paprene”, “Užas, pa on nije normalan”, “Pitanje je na koji način napojnice dijeli osoblju”, samo su neki od komentara bijesnih korisnika.

S druge strane, pojedini Twitteraši su stali u obranu kuhara, iznoseći argumente.

“Riječ je o elitnom restoranu, kuharu neće ništa nedostajati jer napojnice su sigurno dobre”, “Još uvijek nudi veću satnica nego većina restorana”, pisali su drugi.

Ovo nije prvi put su popularnog chefa bombadirali kritikama. Njujorčani su ga prvi kritizirali jer krši zdravstveni kodeks budući da meso u restoranu reže golim rukama, te zbog jako visokih cijena steakova.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nusr_et#Saltbae (@nusr_et)

Restorani popularnog chefa bez obzira na sve nezaobilazna su adresa mnogih slavnih ličnosti, a obožavaju ga i hrvatske zvijezde poput Darija Srne, Vedrana Ćorluke, Juniora Fernandesa, Matea Kovačića i ostalih koji su fotografije s njim podijelili na društvenim mrežama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Darijo Srna (@darijosrna)

 

Foto: Instagram


Komentari