Koliki su honorari zvijezda? Mjesta u žiriju vrlo su primamljiva

Nije tajna da pjevači, glumci i mnogi drugi slavni prisustvovanjem u emisijama poput ‘Supertalenta’, ‘Zvjezdica’ ili ‘The Voicea’ pune vlastite budžete kada im se isprazni blagajna, međutim pitanje koje se upravo postavlja je koja je cijena ‘napornog’ stiskanja gljive? 24 sata otkriva odgovor, i još ‘vrućih’ detalja o zaradi Hrvatskih zvijezda.

Uglavnom se cijene vrte od 10.000 do 150.000 kuna po sezoni. Na jesen u novoj sezoni showa ‘Zvijezde’ u žiriju će sjediti Nina Badrić (46), Tonči Huljić (56), Jacques Houdek (37), Andrea Andrassy (33) i Petar Grašo(42). Graši i Andrei ovo je prvo sudjelovanje u showu, a njihovi kolege već imaju iskustva u ulogama strogih sudaca, ali i u traženju honorara za svoj rad.

Huljić je u ‘X Factoru’ dobio čak 300.000 kuna s plaćenim smještajem u luksuznom hotelu. No, to je bio show na regionalnoj razini. U Hrvatskoj je cjenik nešto ‘jeftiniji’. Tako je glumac Enis Bešlagić (43) u ‘Supertalentu’ zaradio 120.000 kuna te isto toliko u ‘Zvjezdicama’. Uz njega su bili Luka Nižetić (34) koji je tražio 70.000 kuna, a njegova kolegica Alka Vuica (57) svoju je prisutnost u showu naplatila 90.000 kuna.

Komercijalne televizije, kao što su RTL i Nova TV, ‘skromni’ su kada se radi o natjecateljskim emisijama, dok javna televizija žiriju daje veće iznose.

Tako je Tony Cetinski (49) dobio 150.000 kuna u HRT-ovu showu ‘The Voice’ u kojemu je imao žestoke svađe s kolegom sucem i pjevačem Jacquesom Houdekom. Njemu su, pak, nakon uzastopnih ispada s osobljem koji su radili na ‘Voiceu’ smanjili dogovoreni honorar za 20.000 kuna.

Osim RTL-ovih ‘Zvijezda’ u pripremi je i nova sezona ‘Supertalenta’ koji će se prikazivati na Novoj TV. Na sudačkim stolicama ponovno se nalaze Davor Bilman (43) i Janko Popović Volarić(38), Martina Tomčić (46) i Maja Šuput (38).

Takve TV emisije su odlična prilika za zvijezde ne samo radi zarade nego i mnoge druge aspekte, besplatno reklamiranje a samim time podizanje popularnosti, a neki priliku iskoriste do kraja kako bi otpjevali neku od svojih pjesmi. Osim svog posla domaće zvijezde, baš kao i svjetske, honorar dobivaju i za pojavljivanje na raznim događajima. Pjevanjem na otvorenju trgovačkih centara, nastupaju na manifestacijama diljem Hrvatske, ali i izvan. Svatko ima svoj cjenik nastupa.

Severina (46), kao najveća zvijezda u regiji, ima i najveću cijenu. Pjevačica se pojavljuje na promocijama kozmetičkih salona, ali najčešće radi modne kampanje te dolazi na otvaranja luksuznih butika. Za koncerte naplaćuje 150.000 kuna. Organizatori tvrde da za pojavljivanje na nekoj gala promociji traži od 75.000 do 100.000 kuna.

Splićankin menadžer Tomislav Petrović tvrdi da Severina ne naplaćuje toliko skupo svoje pojavljivanje, no nije htio reći o kojem je iznosu riječ, već se pozvao na poslovnu tajnu.

 


Komentari