Kći Mustafe Nadarevića emotivnom fotografijom prisjetila se oca

Instagram/Pixsell

Prošlo je točno godina dana od kada je preminuo legendarni glumac Mustafa Nadarević. Na današnji je dan 2020. godine u 78. godini izgubio bitku s karcinomom pluća. Na svojem Instagram profilu voljenog oca prisjetila se Nana Nadarević. Objavila je zajedničku  fotografiju, na koju su emotikonima srca reagirali njezini brojni pratitelji.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ?Nana Nadarević? (@suddenly_nana)

Mustafa Nadarević rodio se u Bana Luci 1943. godine, a najveći dio života je proveo u Zagrebu. Mustafa je glumio u predstavama još na početku osnovne škole, a glumom se nastavio baviti i kada je upisao riječku gimnaziju te se učlanio u amatersko kazalište “Viktor Car Emin”. Upisao je i Akademiju dramskih umjetnosti u Zagrebu.

Karijeru je započeo u Zagrebačkom kazalištu mladih, a 1969. godine je postao i članom Drame Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu. Istakao se u brojnim televizijskim i kazališnim ulogama. ‘Praznik u Sarajevu’, ‘Puška za uspavljivanje’, ‘Ničija zemlja’, ‘Gori vatra’, ‘Kuduz’ samo su neke od njih. Regionalna publika obožavala ga je u ulozi  Izeta Fazlinovića u seriji ‘Lud, zbunjen, normalan’. Kao redatelj debitirao je 1992. godine s predstavom “Let iznad kukavičjeg gnijezda”, a nakon toga je postavio još nekoliko većih predstava.

 


Komentari