KĆERKICA BIVŠEG BOKSAČA DOBILA OSIP: ‘Oba obraza su bila puna plikova i izgledalo je zastrašujuće’

Foto: Instagram

Ekonomistica Petra Božić, supruga bivšeg boksačkog prvaka Stjepana Božića podijelila je na Instagramu nezgodno iskustvo sa svojim pratiteljima. Naime, dvogodišnja kćerkica Emma Katarina dobila je zastrašujući osip po licu pa su odmah otišli na hitan pregled kod pedijatrice.

Svoje iskustvo podijelila je s ostalim majkama pa je dobila više od stotinu poruka podrške o od žena koje su prošle slične situacije sa svojom dječicom. Samo za Zagreb.info, ispričala je što se točno dogodilo.

Možete li nam reći kako je sve počelo? Kada ste prvi put primijetili osip na Emminom licu?

Emmi je osip izbio jučer ujutro dok smo šetale prema vrtiću. Oba obraza su joj bila puna plikova i izgledala su zastrašujuće.

Jeste li odmah djelovali? Možete li pretpostaviti zašto je dobila urtikariju?

Odmah sam ju odvela na pregled kod pedijatrice, no u međuvremenu se osip smirio. Pretpostavka je da je Emma alergična na hladnoću. Inače je zimi znala imati jako suhu kožu sklonu crvenilu, no nikada nije ovako jako reagirala. Prošli je tjedan prebolila virozu i vjerojatno je osip posljedica pada imuniteta.

Možete li nam otkriti što su Vam doktori preporučili, te na koji način ćete tretirati ovu kožnu bolest ?

Dobila je sirup koji bi trebao smiriti alergijsku reakciju, te sam joj odlučila kožu tretirati sa linijom Lipikar i Cicaplast od La Roche Posay po preporuci mnogih mama koje su mi se javile u inbox.

Na Instagramu ste otkrili da ste dobili podršku i savjete drugih majki?

Dobila sam preko 100 poruka i iznenadilo me koliko se djece danas bori sa dermatološkim problemima. Emma nije izolirani slučaj i mnogi su se na žalost susreli sa urtikarijom. Današnji način života, nezdrava prehrana, zagađeni zrak itd. Vjerojatno oslabljuju imunitet i povećavaju mogućnost pojave raznih kožnih bolesti.

Na koncu, kojim smjernicama ćete se voditi kako bi uspješno izliječili urtikariju kod Emme?

Iako se Emma jako kvalitetno hrani, konzumira puno voća i povrća, te je pravi mali gurman, očito ćemo morati dodatno raditi na njenom imunitetu. Med, probiotici i betaglukan kapi su moj prvi izbor, te se nadam da će se sve navedeno doprinijeti njenom brzom oporavku te da će urtikarija u njenom slučaju biti iznimka a ne pravilo.

Foto: Privatna arhiva

Podsjetimo, Petra i Stjepan Božić dobili su kćerkicu Emmu Katarinu krajem 2019. godine, a nedavno su proslavili drugu godišnjicu braka.


Komentari