Kako je Ivan Šarić postao direktor svemira?

Zabavni show ‘Direktor svemira’, originalnog naziva ‘Taskmaster’, kreće s prikazivanjem 24. studenoga od 21 sat na RTL-u, a emitirat će se srijedom i četvrtkom. Ovaj nagrađivani show, koji u Velikoj Britaniji ide već 12 sezona, nastao je sasvim slučajno!

Osmislio ga je ‘pomoćnik’ direktora svemira, britanski komičar Alex Horne.

”Bilo je slučajno. Imam troje djece, pa sam tako bio s njima doma i bilo mi je dosadno većinu vremena. Slao sam 20-orici komičara, mojim prijateljima, zadatak jednom mjesečno i tako godinu dana”, objašnjava Alex koji je show pokazao producentima par godina prije nego što su ga odlučili snimiti.

”Nije bilo nikakve skripte i imali smo isti cast kroz cijelu sezonu – tako da je to bio rizik, ali se na kraju isplatio jer smo vjerovali komičarima da će biti dovoljno da samo budu zabavni”, otkrio je Horne kojem se to itekako isplatilo s obzirom na to da je show osvojio sve moguće televizijske nagrade.

Tako je 2016., 2017., 2018. i 2020. dobio prestižnu britansku nagradu British Academy Television Awards za najbolji neskriptirani show, a osim sada i kod nas, svoju inačicu diljem svijeta ima i u Belgiji, Švedskoj, Španjolskoj, Danskoj, Norveškoj, Finskoj, SAD-u i Novom Zelandu.

Neobični zadaci koje direktor svemira prenosi svojem pomoćniku, a koji onda to delegira poznatim gostima, ponekad su zbilja nevjerojatni. Tako su u britanskoj verziji gosti morali sakriti patlidžane u jednoj sobi kako god znaju i umiju, a za to su imali 15 minuta. Poanta je da su morali biti što kreativniji, što nikome nije teško palo pa su se neki dosjetili i pojeli djelove patlidžana dok su ga neki išli rezati na kockice i skrivati pod tepih! Izvršenje zadataka je ono što ovaj show čini zabavnim jer su gostima širom otvorena vrata mašti i domišljatosti.

A da su kreativni, dokazali su i jednoj od marketinških kampanja kada su gostima dali prazne jumbo plakate i rekli im da imaju 30 minuta da osmisle plakate koji će opisivati novu sezonu showa. Svi jumbo plakati završili su na ulicama gradova Velike Britanije nasmijavajući njihove stanovnike.

A kojih je to pet hrvatskih poznatih lica kojima će Ivan Šarić i Luka Petrušić zadavati potpuno sulude i otkačene zadatke, gledatelji će doznati 24. studenoga od 21 sat na RTL-u.


Komentari