JUNAK POVIJESNE POTJERE: ‘Uhvatio me grč u nozi, baš je boljelo, a ja to uopće od adrenalina nisam primijetio’

Foto: Screenshot/HRT

Jučerašnja epizoda HRT-ovog kviza ”Potjera” bila je jedna od onih koje ulaze u povijest.

Naime, 43-godišnjem Zadraninu Svenu Marceliću za rukom je pošlo ono što od početka emitiranja kviza niti jedna ekipa, a pogotovo ne pojedinac, nije uspjela. On je u dvije minuta skupio zapanjujućih 22 koraka i uvjerljivo pobijedio lovca Krešimira Sučevića Međerala, a kući je odnio 115 tisuća kuna.

Foto: Screenshot/HRT

“Dojmovi su još uvijek snažni. Puno adrenalina, puno dinamike… Ono što se nije vidjelo na televiziji je što oni imaju jedne barske stolice na kojima se sjedi, a koje su meni bile previsoke da stavim noge na pode, a opet niske da ih mogu držati za stolicom… Tako da mi je noga stajala u nekom čudnom skvrčenom položaju, pa od cijelog tog adrenalina nisam skužio da me grč uhvatio u nozi i onda sam morao čekati da dođem k sebi da mogu uopće sjesti nazad jer me zbilja boljelo, a ja to nisam uopće od adrenalina primijetio, jer sam samo slušao, pričao”, kazao je Sven za Zadarski.hr.

“Ja sam znanstvenik prije svega”

Priznao je da je dobio neizravnu ponudu da bude lovac.

“Da, jesam, ali ja se bavim drugim stvarima, ja sam znanstvenik prije svega i uvijek mi je to dobar način da budem informiran o raznim stvarima. Biti lovac nije nešto što bih rado radio, pogotovo u tjednom ritmu… Vjerojatno bi to financijski bilo bolje nego kao profesor na fakultetu, ali što se tiče svih drugih stvari ne vidim se baš u tome”, rekao je Sven, koji je i otkrio na što će potrošiti novce.

“Za obitelj prije svega, neke srednje velike intervencije ćemo napraviti, nešto renovirati, malo pokrpati neke standardne naše hrvatske probleme, ali sigurno da će biti i malo putovanja, nešto i knjiga iz daljnjeg razvoja znanja i slično”, poručuje.


Komentari