JOSIPA LISAC O MISLAVU BAGI: ‘Hrabar, odvažan, odlučan, sjajan novinar’

Josipa Lisac (Foto: Ranko Suvar / CROPIX)

Pjevačka diva Josipa Lisac oprostila se od prerano preminulog novinara i reportera Mislava Bage.

Na Facebooku je objavila fotografiju s Bagom. “Hrabar, odvažan, odlučan, sjajan novinar”, napisala je u opisu.

Josipa Lisac je prvi intervju nakon izvedbe himne na inauguraciji predsjednika Zorana Milanovića (koja je izazvala podijeljena mišljenja) dala upravo Mislavu.

Podsjećamo, jutros je objavljena vijest da je preminuo Mislav Bago, urednik, reporter i politički komentator koji se informativnom timu Nove TV pridružio 2009. godine.

Novinarsku karijeru započeo je kao novinar-istraživač na HRT-u u redakciji TV parlamenta. Specijalizirao se u unutarnjoj politici za rad Vlade i Hrvatskog sabora te je do danas, kao novinar, pratio više od 30 izbora u Republici Hrvatskoj.

Bio je urednik emisije Otvoreno od 2006. do 2008., a godinu kasnije postaje urednik i reporter na Novoj TV. Od početka sudjeluje u svim važnim projektima informativnog programa, od predsjedničkih, parlamentarnih i lokalnih izbora do izbora za Europski parlament, prati sve značajne društvene i političke događaje u zemlji, kao i važne događaje u inozemstvu poput američkih izbora ili zbivanja u institucijama Europske unije.

Dobitnik je niza novinarskih nagrada, a 2013. godine ga je Europski pokret BiH proglasio regionalnim novinarom godine. Trostruki je dobitnik nagrade HND-a, koji ga je 2006. proglasio i novinarom godine.

Stipendist je USAID-a, u okviru čega je pohađao desetke stručnih usavršavanja u SAD-u, a bio je pozvan, zajedno sa svega 20 novinara iz cijelog svijeta, da uživo prati debatu Obama-McCain u sklopu američkih predsjedničkih izbora 2008. Kao stipendist Vlade Narodne Republike Kine bio je jedan od 20 novinara u posjetu Kini, a pohađao je i seminare u organizaciji Europske komisije i Vijeća Europe.


Komentari