John Malkovich uoči nastupa u Lisinskom: ‘Napola sam Hrvat. Točka.’

Foto: Srdjan Zivulovic/FA Bobo/PIXSELL

Holivudski glumac John Malkovich sinoć je u Zagrebu nastupio sa svojim poznatim glazbeno-scenskim performansom “The Music Critic” kojeg je izveo u Dvorani Vatroslava Lisinskog. Prije nastupa za Dnevnik Nove TV, John je prokomentirao i svoje hrvatsko porijeklo i lijepe uspomene koje ga vežu za našu obalu.

˝Bio sam ovdje nekoliko puta, uvijek sam uživao. U Zagrebu nisam proveo puno vremena, bio sam samo tri ili četiri puta. Ne poznajem Zagreb toliko dobro. Posjetio sam puno otoka, proputovali smo velik dio obale. Bilo je lijepo, fantastično. Išli smo na dugačko putovanje, poveo sam kolege i naše obitelji na dugo krstarenje, tri tjedna, prije nekoliko godina. Napola sam Hrvat. Točka. Koliko ja znam. Dijelom sam Škot, dijelom Francuz. To nije nešto čime bi se ponosio, niti sramio, mislim. To je činjenica˝, izjavio je John za Dnevnik Nove TV.

Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Prema pisanju Jutarnjeg lista 67-godišnji John u zagrebačku je zračnu luku sletio 20 minuta kasnije nego je bilo planirano, a onda je još zapeo i u gužvi do hotela Westin u kojem odsjeda. Nema u planu prošetati gradom zbog gustog rasporeda, a Zagreb bi trebao već napustiti već danas.

Njegov performans “The Music Critic” spoj je teatra, glazbe i komedije, a u kojem je John glavni narator i glumi glazbenog kritičara koji iznosi salve ne baš ugodnih komentara na račun velikih skladatelja. Cijeli koncept nastao je na ideji violinista Alekseyja Igudesmana, koji sa svojim ansamblom tijekom showa i prati slavnog glumca.


Komentari