‘JEZIVO! NAPAO GA JE I RASTRGAO IZ ČISTOG MIRA’ Marijana Batinić otkrila kakvu je agoniju prošao njezin psić Nole

Foto: Instagram

Pas je čovjekov najbolji prijatelj – kaže poznata izreka, ali svatko tko svoja četiri zida dijeli s jednim četveronožnim članom – reći da je i puno više od toga. Dlakavi ljubimci više su od samo ljubimaca, članovi su to obitelji koji se uvuku pod kožu i bez kojih ne možemo zamisliti živote. Jednog takvog ima i poznata RTL-ovka, 40-godišnja Marijana Batinić koja je u posljednjoj Instagram objavi otkrila kakva se strašna nesreća dogodila njezinom psu Noletu, koji danas slavi osmi rođendan, a koji je unatoč tragediji, i dalje ostao veseo i energičan dečko.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Marijana Batinic (@marijanabatinic)

˝Danas naš mali junak slavi osmi rođendan. Taman je negdje na pola svog životnog puta. Pišem ‘junak’, a on je zapravo i više od toga. Puna dva mjeseca mi je trebalo da se naviknem na to da je moj Nole izgubio oko i da se uopće odlučim i slova napisati na tu temu. Napao ga je pas iz susjedstva, prekrasan bijeli (sličan samojedu) i rastrgao ga iz čista mira. I ne, ne krivim tog psa nego gazdu, o kojem dovoljno govori to što nikad nije nazvao i pitao kako je Nole dok smo mi proživljavali pravu agoniju˝, započela je Marijana objavu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Marijana Batinic (@marijanabatinic)


˝Danima ga je bilo mučno i tužno gledati… Jadan, šokiran, onemoćao, dugo nije ni jeo ni pio, bojao se svakog zvuka, svakog pokreta, nije htio van iz kuće, nije se htio maziti… Ali oporavio se naš hrabri dečko i vratio nam se. Oko je izgubio, ali vedar duh i energiju nije˝, nastavila je RTL-ovka, a potom otkrila daljnje korake koje će poduzeti kako bi odgovorni za ono što se dogodilo Noletu u konačnici i odgovarali.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Marijana Batinic (@marijanabatinic)

˝Hrvatski zakoni pse tretiraju kao stvar, a Nole je samo jedna obična oštećena stvar˝

˝I da, namjeravamo tužiti tog bezobzirnog čovjeka, vlasnika psa koji ga je napao. Kažu da su nam ‘izgledi dobri’, ali bit će to pirova pobjeda – hrvatski zakoni pse tretiraju kao stvar, a Nole je samo jedna obična oštećena stvar. Da nije čistokrvan, vjerojatno bi vrijedio još manje. Jezivo! Svi vlasnici ljubimaca znaju koliko im oni znače, ne znam kako se nešto može promijeniti, ali kad vam pas izgubi oko to vam je otprilike kao da su vam biciklu probušili gumu… I nisam više tjeskobna ni tužna, nama je naš Nole divan i s okom i bez oka. Važno je da je on opet veseo i zaigran, a ni njegova ekipa iz parka ga sigurno neće šikanirati zbog invaliditeta. Ipak, ne mogu se oteti dojmu da smo moja obitelj i ja svjedočili još jednoj mučnoj priči obezvrjeđivanju životinja i grubom zanemarivanju tih nedužnih bića koja ovise o nama i našoj milosti. Za sve buduće pse koji dolaze u ovo čudno društvo čudnih ljudi i čudnih zakona, nadam se da će netko ovakvoj tiraniji prema životinjama stati na rep˝, zaključila je.

Komentari