JESU LI ONE KRIVE ŠTO TOLIKO PIJEMO? Donosimo vam top 5 hrvatskih pjesama o alkoholu (VIDEO)

Pixabay

Nedavno je bilo provedeno veliko istraživanje koje je pokazalo da su Hrvati u samome vrhu po konzumaciji alkohola.

S obzirom na loš životni standard, stopu nezaposlenosti, loše političke kampanje i cjelokupnu situaciju u državi, rezultati ovog istraživanja i nisu toliko začuđujući. Od 186 zemalja u kojim je provedeno istraživanje, nalazimo se na četvrtom mjestu. Ispred nas su samo Litavci, ČesiBjelorusi.

>>>U SAMOME VRHU: Evo u čemu Hrvati prednjače u svijetu
Ponukani tim istraživanjem, i kako se velika većina nas opusti u konzumaciju alkohola uz dobru muziku (ili onu nešto lošiju, ali barem lako pamtljivu), odlučili smo složiti top 5 hrvatskih pjesama koje u sebi sadrže alkohol ili ispijanje istoga.

Pa krenimo, živjeli!

5. Magazin – Gutljaj vina

Započnimo ovo odbrojavanje uz jednu stariju, ali dobru pjesmu. Nema dobrog tuluma, ako se na njemu ne svira ova stvar. Kako i istraživanje kaže, Hrvati najviše konzumiraju vino, pa vjerujemo da je zato većini ovo omiljena pjesma.

https://www.youtube.com/watch?v=E71Zwri_qJ8

4. Jole – Pijanica nisam

Kralj hrvatskih svadbi morao je na svoj repertuar ubaciti i jednu pjesmu o pijanstvu kako bi se ljudi mogli poistovjetiti s istom.

3. Severina – Uno Momento

Subota je dan za alkohol! Jedan od najpoznatijih stihova koji je postao simbol za ludi večernji izlazak, koji ako je vjerovati istraživanju kod Hrvata nije samo subota.

2. Mladen Grdović – Evo mene moji ljudi

Iako po samom nazivu nema pretjerane veze s alkoholom, svaki pravi poznavatelj lika i djela ovog dalmatinskog slavuja znat će zašto je ova pjesma zauzela mjesto na našoj listi. Poznatiji naziv za ovu skladbu je Bevanda, a uz Grdovića to piće ide kao i prst i nokat.

1. Lidija Bačić – Viski

Dođe meni neki lik s bocom viskija, viskija, viski viskija… uz country zvuk i spot koji krasi ovu pjesmu, vrlo je teško ostati priseban i svakako trijezan, pa i nije za zamjeriti ako se popije koja čašica spomenutog pića.

 

 


Komentari