Jeste li spremni? Stižu Meduza, Torpedo, Tintilinić i ekipa, a evo što možete očekivati od novog RTL-ovog showa već ovu subotu

Foto: RTL

Već ove subote od 20:15 sati na RTL-u počinje novi zabavni show, megaspektakl ‘Masked Singer’, u kojem će poznate osobe skrivene ispod atraktivnih maski izvoditi najpoznatije domaće i strane hitove, a u prvoj epizodi predstavit će se njih šest. Voditeljica Antonija Blaće te detektivi u sastavu Enis Bešlagić, Ida Prester, Antonija Mandić i Borko Perić i više su nego spremni za početak i dobru zabavu uz pogađanja, a iako će identitet raspjevanih i maskiranih celebrityja još neko vrijeme ostati strogo čuvana tajna, ekskluzivno otkrivamo prvih šest maski koje će se predstaviti u prvoj epizodi showa.

Raskošne, bogate i atraktivne – upravo tako moraju izgledati maske zbog kojih je ovaj televizijski megaspektakl toliko poseban i drugačiji od drugih, a baš ih je takvima učinio naš proslavljeni dizajner Juraj Zigman, dizajnirajući ih posebno za ovaj show. Zigman je inspiraciju našao u hrvatskoj kulturnoj baštini, književnosti, kultnim likovima, ali i svakodnevnom životu, a glavni cilj, ističe, bio mu je da gledateljima budu zabavne, neopterećene i simpatične.

Prva od njih je ekstravagantna Meduza koja će već na prvi pogled očarati gledatelje. Ljubičasto-plavi tonovi, glamurozne šljokice te narančasti detalji koji krase njezine krakove jamče da će već s prvim taktovima glazbe postati prava zvijezda pozornice.

Foto: RTL

Idući je moćni i jedinstveni Torpedo, inspiriran prvim torpedom na svijetu izumljenom upravo u Rijeci 1866. godine. Torpedo osvaja svojim bogatim crno-srebrnim kostimom, a njegovi će ”ubojito” sjajni performansi na noge podići i one najuspavanije.

Foto: RTL

Svoje je mjesto u showu našao i Tintilinić, mitološko biće i jedan od najpoznatijih likova hrvatske usmene predaje, koji je popularnost stekao posebice zahvaljujući Ivani Brlić-Mažuranić i njezinoj ‘Šumi Striborovoj’. U veseloj i očaravajućoj crvenoj maski ukrašenoj zlatnim plamičcima, Tintilinić je spreman pokoriti pozornicu svojim vatrenim nastupima.

Foto: RTL

U ‘Masked Singeru’ na pozornici će zapjevati i Balthazar, u svojoj prepoznatljivoj crno-zelenoj kombinaciji, sa šeširom na glavi i raskošnim plaštom oslikanim motivima iz crtića. Simpatični profesor koji uz pomoć maštovitosti i čarobnog stroja rješava brojne probleme do danas se smatra najuspješnijim projektom Zagrebačke škole crtanog filma, a naslovna pjesma crtića i danas je dobro poznata svima. Što će na pozornici iskemijati legendarni Balthazar i hoće li njegovi nastupi postati jednako slavni, gledatelji će doznati već ove subote.

Foto: RTL

Dodatno veselje na pozornicu showa donijet će šareni Slatkač, kostim sladoleda koji će svojim veselim nastupima publiku i detektive podsjetit će na ljeto i izmamiti osmijehe na lice svim generacijama. Veselih plesnih hitova u njegovoj izvedbi neće nedostajati.

Foto: RTL

Žarko crveno Licitarsko srce prepoznatljiv je dio hrvatske kulturne baštine, a zaslužilo je postati i jedna od maski u showu ‘Masked Singer’. Njegova se tajna izrade od davnine čuvala, baš kao što se krije i identitet poznate osobe koja će odjenuti masku u koju će se baš svi zaljubiti.

Foto: RTL

”Vezao sam se uz naše područje, tako da imamo lik licitarskog srca ili pak Balthazara, što je baš pravo autohtono hrvatsko, a opet su tu i neke druge maske koje su stvarno plod mašte i slobode. Bazirao sam se na jednostavnosti likova koji su nama prepoznatljivi, a opet je kompleksnost izrade kostima prisutna. Baš sam se prepustio zabavi i zezanciji i svima u radionici sam rekao da sad radimo nešto da se zabavimo, da nam bude super”, dodaje dizajner Juraj Zigman.

A kako će izgledati prvi nastupi tajnih natjecatelja u ovim osebujnim i dojmljivim maskama, gledatelji će doznati već ove subote u 20:15 sati u novom RTL-ovu showu ‘Masked Singer’.


Komentari