‘Jer još trava nije nikla’ stihovi su koje je prije 15 godina na Eurosongu ponosno pjevala Seve uz podršku osam godina mlađeg zaručnika

Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Prije točno 15 godina, pjevačica Severina Kojić predstavljala nas je na Eurosongu u Ateni s pjesmom koja je u podigla najviše prašine od svih. “Moja štikla” izazvala je toliku pažnju da se o njoj tada raspravljalo i u emisiji Otvoreno, a splitsku glazbenicu zamijetili su i brojni strani mediji zbog atraktivnog izgleda i koreografije.

Pobjedu na Eurosongu 2006. godine osvojila je finska grupa Lordi s pjesmom “Hard Rock Hallelujah”, a naša je predstavnica završila na 13. mjestu.

Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Severina se nije morala boriti za ulazak jer je te godine došlo do skandala na izboru za pjesmu Eurovizije u Srbiji, pa je RTS odlučio da neće nitko ići u Grčku. Uskoro je uslijedilo i razdvajanje Srbije i Crne Gore, a od 2007. godine nastupaju samostalno na Eurosongu. S obzirom na situaciju, Boris Novković koji je 2005. godine osvojio 11. mjesto s pjesmom “Vukovi umiru sami”, nakon odluke RTS-a ispalo je da je bio 10., zbog čega je Seve direktno ušla u finale.

Pjevačica je na Eurosongu zaradila i virozu, samo dva dana prije natjecanja. Nekoliko sati prije nastupa, primila je bocu infuzije kako bi bila što spremnija za izvedbu.

“Danas nisam mjerila temperaturu. Sad je gotovo. Ptice umiru pjevajući”, kazala je tada.

Ipak, sve je bilo lakše uz podršku tadašnjeg zaručnika, osam godina mlađeg Mate Čuljka. Par je vjenčanje odgodio zbog poslovnih obaveza, no na kraju je došlo do ljubavnog kraha te su mladi Hercegovac i splitska zvijezda prekinuli.


Komentari