Jelka iz snova za gotovo nula kuna: Svi će biti oduševljeni ovom dekoracijom

Ilustracija

Iz godine u godinu adventsko doba sa sobom nosi i histeriju kićenja koja se često prometne u „tko će bolje” ili „ljepše” urediti dom kako bi što više odisao blagdanskim ozračjem.

S obzirom na nakit koji je često uistinu preskup i nedostupan džepu prosječnog građanina, kreativci diljem svijeta bacili su se na osmišljavanje nakita koji stoji nešto sitno ili ništa te onog koji vrlo često imamo u kući, a posebno u kuhinjama.

Tako su, osim naranči, limuna i mandarina koje se režu na ploške, suše i boje zlatnim i srebrnim sprejevima, kokice na drvcu postale apsolutni „must have”.

Zašto?

Zato što malo koji nakit odaje izgled „bora opterećenim snijegom” kao što ga daju pahuljaste kokice nepravilnih oblika. Kokice su, osim toga, izuzetno jeftine a za bogato okićenu jelku dovoljna su vam dva paketa onih za mikrovalnu pećnicu.

Kako?

Vrlo jednostavno…

Za ovaj genijalan nakit trebaju vam pečene kokice, konac, dva sata vremena i podosta strpljenja. Potrebno je kroz iglu provući konac ili najlon, a zatim nizati kokice jednu za drugom do željene dužine sve dok se ne pretvori u snježnu, pahuljastu girlandu.

Savjet

Za što bolji dojam prirodnog, snježnog, šumskog bora, dovoljno je uz kokice staviti mnoštvo bijelih lampica, bez dodatnog nakita. Osim jelke, kokičastim se nakitom možete poigrati pa njime načiniti vjenčić za vrata ili adventski vijenac.


Komentari