Jeleni Veljači se povraća od novog ‘seksualnog predatora’: Da sam znala za silovanje, Lečić nikada ne bi glumio u mojoj seriji!’

Foto: Instagram

Danijela Štajnfeld optužila je srpskog glumca Branislava Lečića za silovanje, a našoj je publici poznat po ulozi Dimitrija Mitra Crnkovića u seriji Pogrešan čovjek, čija je autorica Jelena Veljača (39).

Kao što je opće poznato, Veljača je aktivistkinja za zaštitu žena koja je odmah nakon objave Danijeli pružila podršku nazivajući je heroinom. Istaknula je da bi donosila drugačije produkcijske odluke da je u vrijeme snimanja serije znala za to.

“Apsolutno podržavam svaku žrtvu nasilja koja odluči progovoriti, kad god i kako god. Zgrožena sam kao dio glumačke zajednice činjenicom da neki pojedinci posebnu vrstu povjerenja koja postoji među nama koji se bavimo ovim poslom koriste za zločine i zlostavljanje. Cijela naša zajednica duboko je traumatizirana svim ispovijedima koje isplivavaju nakon Milene, Danijele i #nisamtražila grupe”, ispričala je za Slobodnu Dalmaciju.

“Samo je bitna Danijela, šaljem zagrljaj”

Foto: Instagram

Rekla je da svoja iskustva s Lečićem smatra nebitnima u ovom kontekstu te da bi bilo drugačije da je znala za ove optužbe.

“Doslovno mi je mučno da postoje kolege koji koriste sestrinstvo i bratstvo među glumcima za seksualno predatorstvo. Da sam imala ikakvu spoznaju o konkretnom slučaju, dakako da bi moje producentske odluke bile drugačije. Moja iskustva s B.L. trenutno su posve nebitna. Bitno je Danijelino i bitna je Danijela. Njoj šaljem potporu i zagrljaj. To što je napravila neopisivo je teško i neopisivo hrabro. Na cijelom je društvu, institucijama, ali i glumačkoj zajednici regije da joj pruži povjerenje i podršku jer je to jedini način da se osnaže i druge žrtve, bile u glumačkom miljeu ili izvan njega”, poručila je.

Podsjećamo, Lečić je negirao ove optužbe te je čak rekao i da se spreman podvrgnuti se detektoru laži. 


Komentari