Zagrepčanka Zdenka kod Čeljuske: S 22 godine ostala udovica s dvoje male djece, danas je jedna od najbogatijih Hrvatica, evo njene tajne

Foto: Screenshot

Jedna od najbogatijih Hrvatica, Zdenka Infeld (61) gostovala je kod Tončice Čeljuske u HRT-ovoj emisiji “U svom filmu”, te otkrila inspirativne detalje iz svog privatnog života. Zagrepčanka s bečkom adresom danas je uspješna poduzetnica te upravlja globalno uspješnom tvrtkom Thomastik Infeld koja se bavi proizvodnjom žica za gudačke i trzaće instrumente.

Rođena je kao Zdenka Kucej 1958. u Zagrebu, a do 16. godine živjela je u prigorskom mjestu Moravču, odakle joj je obitelj. Otac joj je radio u ugostiteljstvu u Prepuštovcu, a majka je bila domaćica. Zdenka je u srednju Trgovačku školu krenula u Zagrebu, a već sa 18 godina, 1975., zaljubila se i udala za elektrotehničara Morisa Palislamovića iz Banje Luke, s kojim je dobila dvoje djece: kćer Jasnu 1975. i sina Alena 1977. No, nakon samo četiri godine braka dogodila se strašna životna tragedija, nakon teške prometne nesreće on je poginuo, a ona je preživjela iako je s teškim ozljedama i otvorenim prijelomima šest mjeseci provela u bolnici. Tako je sa 22 godine ostala udovica i samohrana majka dvoje male djece.

Nakon toga počinje njena životna borba te poslovna priča.

Krajem 70-ih zaposlila se u jednoj zagrebačkoj tvrtki na kontroli rada, gdje je radila 12 godina. Krajem 80-ih ušla je i u privatni biznis, u Dobrom dolu iznad Britanskog trga otvorila je antikvarijat za namještaj, a na Voćarskoj cesti minimarket. Oba posla uspješno je vodila do 2005. i odlaska u Beč, do kada je u Soblincu napravila kuću, a u Zagrebu kupila stan na Borongaju. Budućeg supruga, 16 godina starijeg Petera Infelda, upoznala je početkom 80-ih, nedugo nakon što je ostala udovica. Niz godina bili su prijatelji.

Osim toga, otkrila je i kako je osnovana njena današnja tvrtka u Austrijskoj prijestolnici.

“Tvrtka je osnovana 1919. godine, mi smo slavili 2019. stogodišnjicu i, kako bismo rekli, doveli smo cijeli svijet preko Thomastika u Beč. Nije nas Beč poslao van nego smo mi doveli svijet u Beč. Thomastik Infeld je institucija kao takva koja je u komunikaciji s preko 93 zemlje s produktom liderom na tržištu”, kaže poduzetnica.

Na pitanje voditeljice koliko je novac važan u životu te smatra li se najbogatijom Hrvaticom, Zdenka je spremno odgovorila.

“Ja nisam najbogatija Hrvatica, niti volim taj izraz jer je to za mene jako neugodno, za ovaj život u kojem živimo. To nije istina, stvarno to moram demantirati. Bogatstvo je relativan pojam. Novac je jako bitan u životu, onaj koji kaže da nije – laže. Najbitniji je pristup novcu, kakav pristup imate i što ćete napraviti s njim. Pristup ima korist, dakle novac treba ulagati u korisne svrhe. Ja se moram boriti za novac jer trebam platiti 250 zaposlenika, njihove premije, godišnje, bolovanja i na kraju 14-tu plaću svakome od njih. Poanta novca je što s njime činite”, poručila je gledateljima.

Govorila je i o životu poslije smrti drugog muža. U nastavku pogledajte cijelu emisiju te njenu inspirativnu životnu ispovijest.

Komentari