Jedan od najpoznatijih proizvođača obuće u Hrvatskoj proslavio 88. rođendan!

Facebook/Borovo

Borovo je ove godine proslavilo 88. rođendan, a tom prilikom je vukovarski gradonačelnik, Ivan Penava napomenuo da Borovo i dalje trpi ratnu štetu od oko 2 milijarde kuna. Dodaje da se država treba pozabaviti tom problematikom, jer u protivnom tvrtka neće opstati, piše HRT.

Unatoč dugu od 120 milijuna kuna, plaće radnika, iako minimalne, redovito se isplaćuju i Brovo uspijeva isplatit većinu svojih obveza. Borovo upošljava oko 650 radnika od kojih je čak 75 posto žena.

U vukovarskoj tvornici obuće Borovo danas je predstavljen Nacionalni preventivni projekt Lily Ravnateljstva policije Ministarstva unutarnjih poslova i partnera, a koji je usmjeren na sprječavanje svih oblika nasilja prema ženama.

Interventna policija PU vukovarsko-srijemske, izvela je tematsku pokaznu vježbu tehnika samoobrane. U vježbi su im se pridružile djelatnice tvrtke Borovo.

Također, predstavljena je i ‘startas’ tenisica #RESPECTUS Lily tvrtke Borovo i La Donna izrađenih s ciljem promicanja javne svijesti o važnosti života bez nasilja, rodne jednakosti i ravnopravnosti dok je glazbenik Marin Ivanković Stoka premijerno izveo pjesmu Liliy.

Zašto Lily? Ovaj projekt nosi upravo ime po sutkinji Ljiljani Hvalec, koja je ubijena 22. rujna 1999. godine na pripremnom ročištu u brakorazvodnoj parnici na Općinskom sudu u Zagrebu. Osim nje, stradala je i odvjetnica Hajra Prohić te bivša supruga počinitelja Gordana Oraškić, a teško je ranjena zapisničarka Stanka Cvetković.


Komentari