Je li ‘Kumek’ početak kraja Milana Bandića? Juričan izbacio intro za film koji govori o mutnim poslovima zagrebačkog gradonačelnika

Foto: Bruno Konjevic / CROPIX

Redatelj Dario Juričan, kojeg je javnost upoznala u prvom krugu predsjedničkih izbora, kada se želio kandidrati s imenom Milan Bandić, danas je objavio intro za svoj film “Kumek”, koji će kako je najavio imati premijeru u travnju 2020.godine. “Kumek” je njegov treći dokumentarni film, u kojem se Juričan bavi zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem, odnosno njegovim mutnim poslovima, a prije “Kumeka”, snimio je filmove o Ivici Todoriću te Miroslavu Kutli.

Uz objavu videa, Juričan je danas na svojoj Facebook stranici objavio kratak tekst o glavnim akterima koji se nalaze u intru.

“UDRUŽENI ADVENTSKI PODUHVAT.
Ljeto na Zrinjevcu, 19.7.2019.
Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba, Uskokova redovna mušterija, u slobodno vrijeme rezač etiketa, dolazi na otvaranje Ljeta na Zrinjevcu kojeg organizira kralj zagrebačkog Adventa s najvećim brojem kućica – Denis Mohenski. Veza Mohenskog i Bandića je Bandićev vozač Zdravko Krajina. Krajina se privatno druži s Mohenskim, bio mu je između ostalog i na otvaranju vile u Novigradu. U slobodno vrijeme Krajina zarađuje sa svojom tvrtkom Eko sajam rentanjem štandova na glavnom zagrebačkom Trgu. Krajina je dao na Sudu, prema navodima Uskoka, kao svjedok u aferi Agram, u kojoj je Bandić prvooptuženi, lažni iskaz. Bandiću na rukoljub dolaze i Anita i Darko Tuček, ključni svjedoci u aferi Bundekfest. Darko Tuček optužio je Bandićevog pajdu Zdenka Antunovića za uzimanje mita. Bandić je godinama opstruirao Tučeke da organiziraju festival na jezeru Bundek. Sve dok 2018. nije krenuo sudski proces – afera Bundekfest, onda im je došao i na otvaranje festivala. Tuček renta preko svoje tvrtke Fest kućice kraljevima Adventa. Tuček je također viđen kako u ljeto 2019. silazi s mitskog kata iznad bistroa Deno od Denisa Mohenskog u kojem se održavaju po Zagreb ključni sastanci. Robert Ljutić neformalni je tjelohranitelj Milana Bandića; formalno je zaposlen u Uredu gradonačelnika – Protokolu. Ljutić je prvooptuženi u aferi Čokolada. Svi ostali u toj aferi već su na Županijskom sudu priznali krivnju”, stoji u objavi.

Redatelj filma “Kumek” je Dario Juričan, za produkciju je bio zadužen Hrcin, a fuilm su sufinancirali HAVC, Hrcin, Zaklada Kultura nova te crowdfunding kampanja.


Komentari

loading...
-->