‘Javljaju mi što se dogodilo, idem u redakciju…’ Poznati reporter se prisjetio dana kad je poginuo Dražen: ‘Nešto najgore’

Screenshot: HRT

Poznati sportski reporter Slavko Cvitković jedan je od novinara koji su pratili takozvano ‘Draženovo desetljeće’, odnosno, godine u kojima je šibenski košarkaš Dražen Petrović bio jedna od najvećih sportskih zvijezda na ovim prostorima.

(Video) Sjećanje na Dražena neće izblijediti: Pogledajte kako se Cibona sjetila legende

Povodom tridesete obljetnice strašne prometne nesreće u kojoj je Dražen izgubio život, Cvitković je gostovao u HRT-ovoj emisiji ‘Kod nas doma’ te se prisjetio dana te 1993. godine u kojem je gledateljima morao objaviti tužnu vijest.

‘Rat je, svi smo ionako ishisterizirani od svih događanja. Ja sam kod kuće to jutro, malo smo sporije tada živjeli, tragedija se dogodila večer prije. Javljaju mi to što se dogodilo i sad ja idem u redakciju, moram pripremiti sve te stvari i ne znam, ja sam valjda naglavinjao po toj redakciji, išli smo uživo jer nismo dospjeli i to je valjda najveći stres u mom životu’, prisjetio se umirovljeni reporter. ‘To je bio šok, nešto najgore što mi se dogodilo, meni osobno, a i mnogima’, dodao je.

Dražen Petrović (Foto: Guliver)

Pred kamerama su vodili više od stotinu razgovora, što bi značilo da se Cvitković s košarkaškim asom družio u raznim situacijama – od najvećih pobjeda do najgorih poraza. Prema njegovim riječima, Petrović je u manje lijepim trenucima bio staložen zbog drugih.

‘TOG DANA VRIJEME JE STALO’ Biserka Petrović o nepoznatim detaljima iz života košarkaške legende: ‘Za majku nema teže nego izgubiti dijete’

‘Gubio je u jednu ruku profesionalno jer u NBA-u nema rasprave, ovo smo izgubili, idemo dalje. Užasan ritam, odmah se navečer putuje u drugi grad i igrači nemaju pojma u kojem su gradu sljedeće jutro. Međutim, on je bio ultra profesionalac što se tiče poraza, grizao se u sebi i dao si zadaću poboljšati sebe i druge u sljedećim nastupima’, prisjetio se Cvitković.

Otkrio je i jedan ‘ispušni ventil’ košarkaša kojeg je uglavnom krasila besprijekorna disciplina. Ponekad bi u stresu, rekao je Cvitković, Dražen u zračnoj luci ‘isprobao’ vatrogasni aparat.


Komentari