JAVILO SE JOŠ NEZADOVOLJNIKA BIJELIM DUGOMETOM: ‘Dugme bez Bebeka nije Dugme, a Brega je plagijator’

Facebook

Nastavljaju se negativne kritike na račun Bijelog Dugmeta.

Nakon objavljene poruke čitateljice koja je u subotu bila na koncertu popularnog benda i nije bila izrazito zadovoljna viđenim, javili su se i drugi kritičari. Lavina negativnih komentara obasula se na bend. Po mišljenju mnogih Bijelo dugme nije isto bez Bebeka.

“Nikad pa ni onda bez Bebeka nisu bili Bijelo dugme svaka čast Islamoviću i Tifi na njihovim vokalima ali Željko je Željko, poručili su mnogi.

“Kaže u tekstu “cjela stvar je dobro zamišljena”. Naprotiv, cjela stvar je loše zamišljena. Samo još malo para izmusti, Pa zar mislite da bi Bebek dandanas pjevao narodnjake da rock ide= To je obično zanatstvo. Rastrijenzite se ljudi. Ta grupa rock folk staraca je običan trgovački klatež danas i ništa više.”, jedan je u nizu oštrijih komentara.

Ljutiti komentari i kritike prštali su na sve strane:

Plagijator prodaje romsku glazbu po italiji.Bilo ga je puno italiji. Talijani se zasitili pa sad proba u hrvatskoj!”

“BIJELO DUGME BIO JE ŽELJKO BEBEK! A TI BREGOVIĆU OBIČAN SI PLAGIJATOR!”

“Bregovićevo nakaradno šumadijsko plehmuziciranje..”

“Pa zar nije jasno svima kad je samo 7 000 ljudi došlo u arenu..to izgleda jadno a očito je tako i zvučalo..Bebek je kralj i odmah je rekao da neće da ima posla sa Bregovićem.”

“Slave 40 godina, a ne postoje već 20. Naravno da su raštimani.”

“Kad će narod shvatiti da Bregović forsira svoje “trubadure”a posle će se hvaliti kako ih je doveo u “srce Hrtvatske”a toliko je po štampi ponižavao Hrvatske klapske pjevače.-Ma oni su prošlost a od prošlosti se ne živi.-Danas kada slušam njihove pjesme koje su me toliko uveseljavale vidim koliko su glupe i bez smisla.”

“Ma koncert je bio super ali realno, to nije Dugme. Oni trubači su bili katastrofa!!!!!!”, poručili su brojni nezadovoljnici.

>>>>ZAGREPČANKA RAZOČARANA KONCERTOM BIJELOG DUGMETA: Pročitajte što je poručila Goranu Bregoviću!


Komentari