Jarak: Vidim kosti usnulih mornara; Hrga: Kamo sreće da je nikada na ovaj dan nismo zapalili

Dan je sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. Diljem Hrvatske građani odaju počast svim onima koji su život izgubili za slobodu. Svima onima koji su branili i ginuli za Lijepu našu, počast odaju novinari, među kojima se posebno ističe vrsni reporter Nove TV, Andrija Jarak i Ivana Petrović.

‘Vidim kosti usnulih mornara, zagrljenih s morem kako muče, more pusti vojsku neka spava, to su, samo dica daleko od kuće’, napisao je Andrija, koji danas iz Grada Heroja gledateljima sprema specijal.

Počast Gradu Heroju odala je i dugogodišnja novinarka Mirjana Hrga, danas poduzetnica, a poznata i kao bivša savjetnica bivše predsjednice Kolinde Grabar Kitarović. Mirjana je objavila fotografiju zapaljene svijeće na vlastitom prozoru uz žaljenje za sve strahote koje su se na današnji dan dogodile u Vukovaru i u Škabrnji. ‘Kamo sreće da je nikada na ovaj dan nismo zapalili’, napisala je.

Počast svim žrtvama odala je na društvenim mrežama i bivša predsjednica, Kolinda Grabar Kitarović. Povodom 30 obljetnice pada Vukovara, na Facebook profilu bivša je predsjednica uputila poruku mira, nade i optimizma za bolje sutra. ‘Važno je imati svjetlo u sebi!’, napisala je.

 

 

Komentari