JADRANKA KOSOR: ‘Kolege su širili ideju da ne treba glasati za mene jer sam razvedena’

commons.wikimedia.org

Bivša premijerka Jadranka Kosor čestitala je Dan žena na sebi svojstven način. Na Twitteru je otkrila kako su neki kolege širili ideju da ne treba glasati za nju jer je razvedena.

“E, da. Sjećam se i danas kako su neki kolege, u izbornoj borbi, širili ideju da ne treba glasati za mene jer sam razvedena žena. I samohrana majka. I da takve ne znaju odgojiti djecu. I to me ostavilo bez daha. I nitko nije rekao ništa. Pa sretan vam”, napisala je Kosor.

Brojni pratitelji su se složili s njom i podijelili svoja iskustva.

“Na žalost, ni danas nije drugačiji odnos većine muških komentatora i konkurenata prema ženama, koje su se “usudile” kandidirati na javnu “mušku” funkciju.
U javnom prostoru komentira se njihov izgled, odjeća, torbice, godine, jesu li mlade i zgodne, ili su “babe” u godinama”, napisala je jedna pratiteljica.

“Uvijek se polukrvni muškarci plaše punokrvnih žena”, zaključio je jedan pratitelj, a Kosor se složila s njim. “Tako je”, napisala je.

Jadranka Kosor diplomirala je na Pravnom fakultetu u Zagrebu, a profesionalno se od 1972. godine bavila novinarstvom, kada je radila kao dopisnica Večernjeg lista. Kasnije je na Hrvatskom radiju vodila emisiju za prognanike i stradale iz Domovinskog rata.

Nakon što je 1995. godine postala potpredsjednica HDZ-a, ušla je u Hrvatski sabor. Nakon ostavke Ive Sanadera 2009. godine provela je tri godine kao predsjednica Vlade, a 2013. je napustila HDZ.

Komentari