Jacques Houdek zbog koronavirusa tražio financijsku pomoć od kolega iz HDS-a

Foto: Matija Djanjesic / CROPIX

Na svojem Facebook profilu oglasio se i Jacques Houdek koji je komentirao navode kako su on i Mladen Burnać od Hrvatskog društva skladatelja dobili novčanu pomoć.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

”NA ZNANJE I SAZNANJE

U zemlji, koju volim najviše na svijetu, vrijedno i pošteno radim 20 godina. Kao autor, tekstopisac, skladatelj i izvođač stvaram od 2000. godine. Između ostalog, REDOVNI sam član Hrvatskoga društva skladatelja (HDS).

S obzirom da mi je uslijed pandemije ZABRANJEN rad, otkazani su mi brojni angažmani i koncerti, prihodi su mi drastično pali, a ne znam ni kada ću ponovno moći zarađivati od svoga rada pa sam u ovim uvjetima potpune neizvjesnosti zatražio, prije svega kao odgovoran roditelj dvoje malodobne djece, pomoć od svoje STRUKOVNE udruge jer naša Vlada još uvijek nije predvidjela što će s umjetnicima koji, poput mene, rade isključivo preko autorskih ugovora i ostvaruju prihode putem umjetničkih honorara. Dakle, nisam se mogao prijaviti za mjere očuvanja radnih mjesta i primati mjesečno 3.250 kn (ili kasnije 4.000 kn), već sam se za pomoć obratio svojoj strukovnoj udruzi koja je pomoć svojim redovnim i pridruženim članovima predvidjela iz Fonda solidarnosti s UKUPNO 550.000 kuna.


Budući da pojedini mediji pribjegavaju senzacionalističkim naslovima (putem kojih itekako zarađuju i u doba korone) te perfidno spominju iznose od nekoliko desetaka ili čak stotina tisuća kuna, ovdje ću javno iznijeti (jer je HDS na svojim stranicama objavio samo imena bez točnih iznosa) da mi je iz toga fonda isplaćena JEDNOKRATNA BESPOVRATNA FINANCIJSKA POMOĆ u iznosu od 5.000 kn (riječima: PETTISUĆAKUNA), što čini 0.9% ukupnoga iznosa pomoći članovima HDS-a iz Fonda solidarnosti. Dakle, za pojedine ‘novinare’ – to je MANJE OD JEDAN POSTO!

Pametnome i dobronamjernome dovoljno iako se nemam potrebu ni obvezu nikome opravdavati, već samo želim da javnost zna pravu istinu, a ne da pojedinci zlonamjerno pokušavaju kreirati krivu sliku pa svojim medijskim konstrukcijama, čak i u ovim teškim trenucima (za sve nas), uznemiruju javnost senzacionalizmom i tako masno zarađuju.

Onim medijima, koji ovu nevažnu vijest senzacionalno prenose i moje ime nepotrebno razvlače po naslovnicama, poručujem da moju izjavu neće dobiti pa me ne moraju više zvati, isto kao što u ovoj situaciji nisu dobili ni besplatan koncert iz moga doma koji su danima tražili, samo zato jer znam koliko besramno zarađuju na clickbaitu i nisam nimalo željan medijske pozornosti putem njihovih platformi – sa svojom publikom komuniciram na svojim društvenim mrežama, kada sa svojim timom procijenim da je to prikladno, iskreno i bez skrivenih namjera, a siguran sam da ćemo se uskoro moći družiti i na koncertima uživo, kao i proteklih sjajnih 20 godina!”

Komentari

loading...