‘JA SAM BAŠ GRADSKA MAČKA KOJA VOLI ZAGREBAČKI ASFALT’ Mila Elegović o odrastanju na Knežiji i ljubavi prema Zagrebu

Foto: Facebook

Hrvatska kazališna, televizijska i filmska glumica i pjevačica, 51-godišnja Mila Elegović gostovala je u današnjoj epizodi emisije ‘Purgeraj’ na Radio Sljemenu, a ondje je pričala o tome kako je bilo odrastati na Knežiji, zašto se smatra pravom Purgericom, ali i može li prepoznati dotepence.

˝Odrasla sam na zagrebačkoj Knežiji. Dakle, Knežija je jedan kvart koji je nastao tamo nekih 60-ih, a ja sam rođena 1970. godine. Kvart je to koji je rađen na jedan prekrasan način, takav da su parkovi bili jako bitni. I nakon odrastanja na Knežiji, kad sam se udala, odselila sam u centar u Palmotićevu, pa Vrbik pa Đorđićeva – sve stari kvartovi, širi centar˝, ponosno je istaknula glumica koja danas živi na relaciji Đorđićeva ulica – Vrbik.

Kako je pojasnila, za nju je biti Purgerica najljepše na svijetu, a ljubav prema Zagrebu ju je, između ostalog, inspirirala da snimi pjesmu ‘Sumrak’. ˝Ja sam baš gradska mačka koja voli asfalt, parkove, dućane, klupe grada Zagreba, ne bi mogla živjeti bez tog svog Zagreba˝, naglasila je Mila koja je u emisiji ispričala i kako često voli šetati starim dijelom gradom i inspirirati se ondje bogatom zagrebačkom poviješću.

Foto: Facebook

˝Ako su dotepenci prve generacije onda su uočljivi˝

Zagrebačko plavetnilo ono je što posebno voli, a dotepence još uvijek može prepoznati. ˝Ima puno mješanaca. Ako su dotepenci prve generacije onda su uočljivi – jako glasno pričaju, po odjeći vidiš… Drugoj generaciji pak dajem šansu, nisu toliko opterećeni svojim porijeklom i više su se uklopili u grad˝, rekla je 51-godišnjakinja koja je ispričala i kako se u njezinom svakodnevnom govoru nalaze brojne purgerske riječi, a ona najdraža joj je če če.

Za kraj, Mila je opisala kako vidi Zagreb u budućnosti. ˝Trenutno Zagreb ne vidim u tom jednom budućem ruhu jer je još uvijek u međufazi kojoj treba energija da Zagreb krene. Kad krene obnova od potresa, želim da Zagreb bude veleban i krasan i da mladi ljudi osjete želju da Zagreb bude super. Mislim da mlade tehnologija odvaja od svega pa tako i grada. Ja u Zagrebu imam sve i apsolutno sam zadovoljna. Želim si malo sela pa da budem na relaciji Zagreb – selo i to je onda to˝, zaključila je glumica.

Komentari