IZNENADA PREMINULA! Umrla jedna od najpoznatijih zagrebačkih manekenki: ‘Uživala je u životu, u sekundi ode’

Foto: Pixabay

Hrvatsku modnu scenu potresla je vijest o smrti manekenke i glumice Jasne Mihaljinec Belobrk. Iznenada je preminula u utorak, a tu je vijest za Večernji list potvrdila Tihana Harapin Zalepugin (71).

Za Jasnu je rekla da je bila ”pojam manekenstva i generacija koja je jako dugo vladala modnim pistama”.

”Ista smo generacija, ali ja sam krenula u sve to skupa malo kasnije i Jasna mi je bila oduvijek pojam i gledala sam ju sa znatiželjom i ushićenjem i ponosom što imamo takvu manekenku. Iz te generacije i vremena je ostala još Branka Habek, Lori Bahović, Nada Abrus…”, prisjetila se.

Od Jasne se na društvenim mrežama oprostila i kći Branke Habek, Irinea Habek. ”Jedna od najbližih prijateljica i kolegica moje mame, manekenka stare garde. Prije samo tri mjeseca veselila se na rođendanu moje mame. Bila je, kao uvijek, elegantna i prava dama, nosila svoje godine tako dobro, igrala tenis i uživala u životu u miru i skladu svoga doma. I u sekundi ode. Iznenada. Jučer. Užasno tužno”, napisala je Irinea.

(FOTO) OVDJE JE ĆIRO BIO KAO DOMA: Njegov omiljeni kafić oprostio se od trenera na poseban način

Osim manekenske, Jasna je iza sebe imala i glumačku karijeru. U filmu ”U sukobu” glumila je 1963. godine, a tri godine kasnije pojavila se u jednoj epizodi “Sumorne jeseni”.

Glumila je i u kratkom filmu ”Čekaonica” iz 1970. godine, a nakon toga i u jednoj epizodi poznate serije ”Kuda idu divlje svinje”.

Važniju ulogu ostvarila je 1970. u filmu “Poslijepodne jednog fazana”. Tu je glumila rame uz rame s Radom Šerbedžijom i glumcem Mišom Kovačem. Zanimljivo je da su tom filmu pojavio i Stipe Belobrk za kojega se kasnije i udala.


Komentari