IZGUBIO BITKU S KARCINOMOM Preminuo zagrebački glumac, shrvani kolege se opraštaju

Foto: Facebook

˝Zbogom, glumčino i prijatelju! Bilo je ugodno i časno stvarati kazalište s tobom˝, napisao je na Facebooku redatelj Mario Kovač i tako obavijestio pratitelje kako je njegov dugogodišnji prijatelj, glumac Kazališta slijepih i slabovidnih Novi život, Milenko Zeko preminuo danas u Zagrebu.

˝Nažalost, Zeko je izgubio bitku s karcinomom. Borio se do zadnjeg dana i glumio je sve donedavno. Posljednja uloga bila mu je upravo u mojoj predstavi “Nora”, adaptaciji poznatog djela Henrika Ibsena˝, rekao je Kovač za Večernji list.

Inače, Zeko je počeo glumiti još 1986. godine, a prva predstava bila mu je “Dobro jutro lopovi”, u režiji Mirka Merle. Nakon toga glumio je u još 26 predstava. ˝Inficiran sam kazalištem četvrt stoljeća, pa od tada pristajem na promjene navika, srodstva i spola. Igram sve što je razigrano, sviram sve što je uglazbljeno, pjevam više nego sve, ako je za prijatelje. I još nešto! Rođen sam u zemlji sevdaha, šljivovice i ćevapa – to tek tako, ako me mislite pozvati u goste. Volim vas da ste – tko ste˝, kazao je Zeko na stranici kazališta Novi svijet.

Komentari