Ivo Robić konačno dobio svoj film: Zagrebačka pjevačka legenda zauvijek obilježena na filmskoj traci!

Screenshot/Youtube

Novi glazbeni projekt Unisona – hrvatskog glazbenog saveza, dugo iščekivani serijal pod nazivom „A Porina dobiva…“, sinoć je ugledao svjetlo dana.

Prvi dokumentarac serijala, onaj o Ivi Robiću, sinoć u 20:40 ekskluzivno je prikazan na Prvom programu HTV-a povodom obilježavanja 20 godina od smrti ovog velikana. U dokumentarcu smo mogli saznati sve o počecima i prvim nastupima Ive Robića na terasi opatijskog hotela „Kvarner“, oduševljenju njemačkih menadžera njegovim glasom, plasmanu na top listi Billboarda, te druge zanimljivosti koje do sada nisu bile poznate široj javnosti. U dokumentarnom filmu o “Mr. Morgenu“, govorili su Miro Ungar, Beti Jurković, Antonio Poščić, Fran Potočnjak, Stjepan Mihaljinec, Elvira Voća, Dušan Paro, Siniša Škarica, Dubravko Majnarić i Zdenka Vučković, koja nas je sinoć napustila nakon kratke i teške bolesti. 

Glazbena diva Zdenka Vučković i Mr. Morgen upoznali su se davne 1958. godine na Opatijskom festivalu na kojem je Ivo Robić pobijedio s pjesmom „Mala djevojčica“. Zdenka Vučković imala je tada tek 15 godina, i u dokumentarcu napominje kako joj je puno značilo što je tada već popularni Robić prihvatio pjevati upravo s njom, tada početnicom i debitanticom. 

U serijalu je ukupno 12 dokumentarnih filmova. Ljudi koji su svojim radom ostavili neizbrisiv glazbeni trag, ne samo u Hrvatskoj već i šire, „ispričani“ su kroz bezbroj uspomena o njima koje su podijelili njihovi kolege, suradnici i prijatelji. Serijal je temeljen na želji da se tako velike životne priče dokumentiraju i da se njima educiraju mlađe generacije, ali i otkriju neke nove informacije onim starijima. 

Ovo su umjetnici i ansambli čije su životne priče ispričane, a koji su dobili Porina od 1994. do 2000. godine: Arsen Dedić, Boško Petrović, Dino Dvornik, Dunja Vejzović, Đorđe Novković, Ivo Robić, Kvartet 4M, Miljenko Prohaska, Oliver Dragojević, Ruža Pospiš Baldani, Vice Vukov i Zdenko Runjić.

Autorski tim ovog zanimljivog serijala čine scenarist i redatelj Toni Volarić, snimatelji Vjeran Hrpka i Domagoj Lozina, tonski snimatelj Silvio Mojaš te asistentice redatelja Iva Cikojević i Željka Benčić uz suradnike. Montažu potpisuje Augustin Tin Bilandžić, a šminkerica je Sanja Krstulović. Izvršnu produkciju potpisuje Unison Pro.


Komentari