Ivana Paradžiković prepričala mučnu priču trudne prijateljice: ‘Poslali su je doma da čeka da beba u njoj umre’

ivana Paradžiković (Foto: Damjan Tadic / CROPIX)

Voditeljica Ivana Paradžiković (41) na svojem Instagram profilu objavila je mučnu priču svoje trudne prijateljice koja je upravo doznala tužnu vijest, a potom se suočila s bizarnim stanjem u hrvatskom zdravstvu.

“Ovo je moja prijateljica. U šestom mjesecu trudnoće. 25 tjedana sreće, uzbuđenja i iščekivanja prekinuo je uobičajeni utorak, redovan pregled kod ginekologa. Mirelina beba ima tumor. Jako velik tumor. U otpusnom pismu piše maligan. Posljednja četiri tjedna toliko je uznapredovao da su bebine šanse da preživi…nikakve”, napisala je Paradžiković pored fotografije svoje prijateljice.

“Ako kojim slučajem preživi, bit će s teškim prirođenim tjelesnim ili duševnim manama. Tumor je u glavi, pritišće mu mali mozak. Veći praktički od njega samoga”, dodala je.

“Takvu ranjenu i slomljenu s prognozom koju niti jedna majka ne može ni čuti ni prihvatiti poslali su doma da čeka da beba u njoj umre! Druga opcija koju joj je liječnica šapnula ispod glasa je neka idu u Sloveniju da joj tamo pomognu. Poput neke kriminalke. Da moli u drugoj državi da joj liječnici pomognu jer u njezinoj domovini ne mogu. Ne žele?”, zapitala se voditeljica.

“U Hrvatskoj je na snazi zakon iz 1978. Nejasan, nedorečen. Pitanje kojim se nitko neće baviti. Jedno od onih zbog kojih se gube glasovi, nestaje podrška. Ali, pitam se, je li taj netko koji odlučuje o tuđem životu, je li kada pogledao u oči trudnicu koja treba čekati mjesecima da joj dijete premine u trbuhu?!”, napisala je.

“Pogledajte je. Iznutra je slomljena, a toliko je snažna i hrabra da je stala pred kameru. Željela je da vidite njezinu tugu i da se pitate koju će još država osuditi na ovakvu agoniju? Vašu suprugu, sestru ili možda kćer? Koja od nas je sljedeća? Molim vas pomozite! Sherajte. Nemojte da ostane sama.”, zaključila je.

Ispod objave nanizali su se komentari zgroženih pratitelja. “Ti doktori majke mi nisu normalni. Oni znači sada riskiraju i njen život, zbog čega? Zbog idiotarije. Zakon se treba mijenjati i to odmah”, “Puna podrška, sada to treba izdržati, majka najviše i svi oko nje, a našu državu neka bude sram kao i pojedine doktore koji ne žele pomoći”, pisali su joj pratitelji.

Objavu su ubrzo podijelile brojne poznate Hrvatice, poput Nine Badrić i Nevene Rendeli, a neke pratiteljice podijelile su svoja iskustva na istu temu.


Komentari