Ivana Kindl o borbi s neizlječivom bolesti: Alternativne metode joj nisu pomogle, sprema se za operaciju

Foto: Instagram

Pjevačica i mentorica u HRT-ovu showu ‘Zvijezde pjevaju’, Ivana Kindl (44) često iskreno javnosti govori o nekim detaljima iz privatnog života. Ovoga puta za Story je otkrila da se bori s neizlječivom i kroničnom bolesti – endometriozom. Pjevačica je istraživala alternativne metode liječenja, ali nije pomoglo. Trenutno joj je stanje pogoršano. Endometriomi su narasli te kaže kako uskoro ide na pregled prije operacije.

“Moji problemi s endometriozom započeli su prije šest godina. Iskreno, dotad nisam ni znala da ta bolest postoji. Kako ovo stanje ima tisuću lica, nerijetko se razlikuje od žene do žene – kod mene se počelo manifestirati grčevima i nadutošću, da bi se poslije bolovi s vremena na vrijeme pojačavali. Dosad sam imala tri jaka endo-napadaja. Srećom, ne pojavljuju se često, ali kad se dogode, bol u trbuhu je nesnosna, prate je mučnina, hladan znoj, grčenje, bolovi u zdjelici i želucu te crijevima. Nakon ginekološkog pregleda ultrazvukom potvrđeno mi je da je riječ o endometriozi”, prepričala je Ivana.

Inače, endometrioza pogađa jednu od deset žena. To je kronična bolest koju karakterizira migracija tkiva sluznice koje inače oblaže maternicu (endometrija) na različita mjesta izvan maternice na kojima se inače ne bi trebalo nalaziti. To su većinom organi unutar zdjelice i trbušne šupljine: jajnici, jajovodi, ligamenti maternice, mokraćni mjehur, tanko ili debelo crijevo i drugi.

Komentari