Ivana Banfić pravi je borac i van Survivora: Preživjela tešku prometnu, razvod, gubitak bebe, evo što ju je izvuklo

Photo: Facebook

U novoj sezoni ‘Survivora’, natječe se pjevačica Ivana Banfić koja je postala neizostavna tema medija nakon objave o sudjelovanju. Svojim plivanjem uspjela je nasmijati ostale članove tima i voditelja Marija Mlinarića, čiji je zadatak da budnim okom prati sve što se događa na otoku.

U novoj sezoni zabavne emisije imali smo priliku vidjeti je kako se suočava s poteškoćama za vrijeme plivanja i izlaženja iz plićaka, a njezine muke skratio joj je kandidat Roko koji joj odmah priskočio u pomoć. Da je pjevačica pravi kandidat za emisiju poput ‘Preživljavanja’, nije uopće upitno s obzirom na pravu životnu dramu koju je prošla, od razvoda, do gubitka bebe te prometne nesreće.

S pjevanjem je počela još u djetinjstvu

Kao dijete je vrlo rano započela s klasičnom glazbenom naobrazbom. Završila je Srednju glazbenu školu, smjer klavir. Planirala je pohađati i Glazbenu akademiju, ali je odlučila profesionalno se posvetiti pjevanju. Od svoje četrnaeste godine nastupala je kao pozadinska pjevačica mnogim tada poznatim hrvatskim pjevačima. Krajem 80-tih započinje samostalnu glazbenu karijeru.

Tijekom karijere napravila je brojne megahitove

Početkom 2000. godine upoznaje Dinu Merlina, kojem se sviđa njen vokal i poziva ju da s njim snimi duet u njegovoj, tada nepoznatoj, pjesmi “Godinama”. Pjesma im je donijela apsolutnu pobjedu na 4. HRF-u, gdje su osvojili sve tri nagrade (glazbenih urednika, slušatelja te Grand-Prix), pobjedu na Hitu ljeta 2000. u Makarskoj, kao i nagradu hit ghodine na Porinu.

Nakon dvije godine od izdanja Žene devedesetih, objavljuje album Ona zna. Najavni singl je pjesma “Žena zna”. Na novom albumu su već objavljeni hitovi: “Godinama”, “Pjevam danju, pjevam noću” i “Žena zna”.

Godine 2002. s Claudiom Beni snima duet “Hrvatice vas vole” povodom Svjetskog nogometnog prvenstva u Japanu. Godine 2004. osvaja Grand-Pix 8. Hrvatskog Radijskog Festivala. Tom nagradom postaje izvođač s najviše nagrada u povijesti Hrvatskog Radijskog Festivala. Početkom 2007. izlazi još jedan uspješan singl “To je vrijedilo čekati”, duet s Tonyem Cetinskim.

Početkom 2013. objavljuje novi singl “Zlatno pravilo”, koji je najava njenog desetog studijskog albuma.Na CMC festivalu u Vodicama,u lipnju 2013.godine, predstavlja se s pjesmom Izgužvana svila, prvi puta na tom festivalu.

U privatnom polju prava životna drama

Prvi brak je sklopila sa svojim bivšim menadžerom, Robertom Magićem, ali razveli su se 2005. godine. Drugi brak je sklopila s Krunom Ladišićem s kojim ima sina Jana. S bivšim suprugom Magićem ostala je u dobrim odnosima, a u razgovoru za Gloriu.hr otkrila je da razvod zatražila na svoj rođendan.

“Bilo je jako teško presjeći tu pupčanu vrpcu, ali bio je to dio odrastanja. Oboje smo to osjetili, da idemo dalje, da smo završili. Bilo mi je teško, no tako je to trebalo biti”, priznala je Banfić. S Robertom je prošla svega i svačeg, a jedna od najtežih epizoda iz zajedničkog života bila je teška prometna nesreća.

“Imala sam neku vrstu zakašnjele reakcije, dok te drži adrenalin, ne shvaćaš što se dogodilo. Najbolje je ne razmišljati previše o crnim scenarijima, promišljati što je moglo biti… Ništa nije bilo, sve je dobro završilo, zahvalim se na životu i idemo dalje”.

Upravo nakon prometne nesreće Ivana je shvatila da joj treba promjena. Dobila ju je i u vidu duhovne obnove. Nakon razvoda, prometne nesreće i završetka devedesetih – trebalo joj je nešto više. Okrenula se duhovnosti i zaliječila neke davno zadobivene rane.

Nakon perioda u kojem je bila na meti tračeva, u kojem se karijera usporila, a brak propao – Banfić je pronašla ljubav svog života, Krunu Ladišića. Tajno su se vjenčali i ubrzo se željeli ostvariti kao roditelji. Prva trudnoća Ivani, koja je tada već godinama žudjela za djetetom, nije prošla dobro. Imala je spontani pobačaj i morala prihvatiti što se dogodilo.

“Bilo je tužno, bolno prihvaćanje svega toga, no ja sam borac i prihvatila sam što se dogodilo. Isplakali smo se, otišli na hodočašće do Marije Bistrice. Pješačili smo 64 kilometra i tamo sam zapalila svijeću za tu malu dušicu. U molitvi sam pronašla mir”.

“Suočila sam se s drugom trudnoćom, a potom i velikim strahom da se ne ponovi isti scenarij. No, evo ga, hvala Bogu, živ je, zdrav, sretan i veseo. Sretna sam i zahvalna na tom velikom daru”, priznala je Banfić.


Komentari