IVA ALILOVIĆ PODSJETILA NA STRAŠAN ZLOČIN: ‘Trudnu su ju silovali, pucali u trbuh, pa onda u vaginu’

Foto: Društvene mreže

Iva Alilović, supruga našeg proslavljenog rukometaša Mirka Alilovića, veliki je domoljub. Iva ne propušta priliku da oda počast stradalim hrvatskim braniteljima i civilima tijekom Domovinskog rata. Isto tako, supruga bivšeg reprezentativca, koji trenutno igra za mađarski Pik Szeged, na svojim drštvenim mrežama obilježava sve tužbe obljetnice stradanja nedužnih. To je učinila i danas, i svojim objavom podsjetila na stravičan zločin koji se dogodio na današnji dan.

‘Kako je živjeti s nakazama koji su takva nedjela činili’

‘Na današnji dan 16.11.1991 desio se jedan od najstrašnijih zločina na Ovčari…’Rekao joj je: ti ćeš biti likvidirana, sve svoje stvari daj sestri Ljubici. Odveli su ju najprije u vojarnu gdje su ih nemilosrdno pretukli, a onda ju odveli na Ovčaru gdje su ju trudnu i silovali, a nakon toga pucali u trbuh, pa kada im ni to nije bilo dovoljno, onda su joj u vaginu stavili puščanu cijev da ubiju mojeg nerođenog sina. Potom su ju bacili u masovnu grobnicu s ostalima. Mnogo godina kasnije kad je identificirana, nisam ju mogao pokopati u Vukovaru nego sam ju pokopao u Vinkovcima gdje i danas prebiva. Probajte zamisliti kako je danas živjeti s nakazama koje su takva nedjela činili. Svaki dan ih susrećem na ulici. Osjećam se kao progonjena i izbezumljena zvijer. ‘Junak’ koji je napravio taj monstruozan čin zvao se Zoran Dasic iz Beograda. Ne znam kakav čovjek moraš biti i tako nešto biti spreman napraviti drugom čovjeku. Nažalost,  tom monstrumu nikad nije suđeno, kao ni mnogim drugima! Ružica i njezin nerođeni sin Antun kao i sve majke-trudnice ubijene u Domovinskom ratu i drugim ratovima na hrvatskim područjima danas bi trebale dobiti spomenik u Vukovaru! Ne ponovilo se!’, potresna je objava koju je Iva podijelila na svojem Facebook profilu.

Podijelila je svjedočanstvo vukovarskog branitelja Davora Markobašića čija je trudna supruga smaknuta na Ovčari. Davor je preminuo na današnji dan prije godinu dana.

 

Komentari