Itekako mogu biti korisni: Evo zašto ne biste trebali bacati iskorištene vrećice od čaja

Pixabay

Mali trikovi kojih se sigurno niste sjetili, a dobro će doći

Nakon što se popili svoj čaj pospremite vrećice čaja. Možete ih iskoristiti, na primjer za, mariniranje mesa, zaštitu posuđa od hrđe, ili pak za ublažavanje boli nakon ugriza insekata. Naime, od hrđe je moguće kuhinjski pribor i posuđe iskorištenim vrećicama čaja zaštititi.  Preko cijele posude ili pribora pređite vlažnom vrećicom. Tanin iz čaja stvara nevidljivi sloj koji sprečava oksidaciju i hrđanje posuđa.

Osim toga možete i poboljšati okus mesa. Meso koje planirate pripremiti za ručak marinirajte u vodi u koju ste, uz ostale začine, dodali i vrećice crnog čaja. Ostavite ga tako dva do tri sata – meso će biti posebno mekano i finog okusa.

Vrećice čaja mogu se iskoristiti i za zaustavljanje krvarenja i za ubrzavanje zacijelivanja rana, ali i za olakšavanje boli nakon ujeda insekata. Vrećicu držite par minuta na bolnom mjestu. Tanin iz čaja će izazvati sužavanje krvnih žila što će zaustaviti protok krvi i, samim time, ubrzati zacijelivanje, a isti učinak će imati i kod ujeda insekata – zaustavlja svrab i smanjuje bol.

I za čišćenje vašeg doma vrećice iskorištenog čaja su savršene. Prokuhajte ih i tekućinu iskoristite za uklanjanje prljavštine i masnoće s vrata i prozora, namještaja pa čak i s ogledala.

Mogu se iskoristiti čak i za dohranu biljaka. U zemlju koju inače dodajete biljkama stavite nekoliko iskorištenih vrećica čaja i sve dobro izmješajte. Čaj otpušta određene kiseline koje utječu na bakterije zaslužne za još bolju kvalitetu gnojiva.


Komentari