‘ISPUNIO SAM POLA DJEČAČKOG SNA’ Damir Kedžo priznao da još uvijek vjeruje u svjetlu budućnost

Photo: Antonio Ahel/ATAImages

Zbog pandemije koronavirusa države koje se najteču na Eurosongu našle su se u problemu. Naime, kako lani popularno natjecanje nije održano, zemlje sudionice trebale su odlučiti hoće li na pozornicu poslati predstavnike odabrane 2019. godine ili će, pak, birati nove.

HRT je odlučio raspisati novi natječaj i na Dori odabrati predstavnika Hrvatske pa je u Rotterdamu zapjevala Albina Grčić. RTS se, primjerice, odlučio za istog izvođača, pa se ove godine na tom natjecanju pojavila grupa Hurricane, odabrana prije pandemije i prošlogodišnje odgode.

U svemu tome najtanji je kraj izvukao Damir Kedžo, koji je 2019. na Dori pobijedio s pjesmom “Divlji vjetre”, ali ipak nije imao priliku nastupiti na Eurosongu.

“Doru sam osvojio i time ispunio pola svog dječačkog sna. Vjerujem da ćemo i u budućnosti stvoriti pjesmu kao ‘Divlji vjetre’ i ostvariti san”, rekao je Kedžo u intervjuu za Slobodnu Dalmaciju i dodao da je talijanska pobjednička pjesma bila i njegov favorit.

“Eurosong je i ove godine opravdao status jednog od najgledanijijih spektakla na svijetu. Čini mi se da ga je ove godine gledalo preko 180 milijuna ljudi što samo po sebi dovoljno govori. Bilo je puno dobrih pjesmama i nastupa, a pobjedila je i po meni jedna od najboljih pjesama i nastupa. Francuska, Švicarska, Italija, Island i Izrael bili su moji favoriti”, priznao je pjevač.


Komentari