Isplivao stari Vannin intervju: Tek je sad jasno što je pokušavala reći prije 29 godina

Vanna je 1994. godine gostovala u emisiji 'Briljateen' (Foto: Instagram, HRT)

U vremenu prije interneta i društvenih mreža, davne 1994. godine, ‘Briljantin’ je bila izuzetno popularna emisija za mlade, a emitirala se vikendom na HRT-u i bavila raznim temama, od glazbe i mode preko društvenih problema mladih.

Najpopularniji hrvatski izvođači te su iste godine nesumnjivo bili Vanna, DaReal i Boytronic, odnosno, grupa Electro Team (ET) koja je u to doba nizala hitove poput ”Tek je 12 sati’, ‘Da ti nisam bila dovoljna’, ‘Ne traži ljubav’…

Beskrajno uživa u novoj ulozi: Vanna snimljena u subotnjoj šetnji s unukom

HRT je na društvenim mrežama objavio isječak Vannina gostovanja u ‘Briljanteenu’, a u nekim njezinim odgovorima dalo se naslutiti da imaju problema u bendu iako su u to vrijeme bili vrhuncu slave.

Voditelj Domagoj Novokmet upitao ju je, među ostalima, da se opiše svojim obožavateljima. ‘Sebe doživljavam kao dosta, kako bi se reklo, na zemlji, realna osoba. I sve što ide uz to dalje’, rekla je tada 24-godišnja pjevačica.

Upitao ju je i odakle crpi inspiraciju za pisanje pjesama. ‘Treba se otprilike prisjetiti raznih situacija koje ste imali u životu i onda iz toga napraviti malu priču koja ne mora biti uvijek potpuno istinita, ali eto, barem je motiv bio nekakav stvaran’, rekla je Vanna 1994. godine.

Pričajući o životnoj dinamici i angažmanu u grupi ET, dalo se naslutiti da je umorna od previše koncerata te da imaju međuljudske probleme unutar tima u kojem su bili i skladatelj Miro Buljan te menadžer Zoran Škugor.

‘Nepodnošljivi problemi’

‘Radni dan mi izgleda da se ne dižem iz kreveta ili ispred televizora ili ne odlažem knjigu, a opet, ima radnih dana kad pogledam na sat pa je 5 ujutro, a ja sam još uvijek u gradu… Ovisi, nekad je jedan radni dan spojen u tri, pa sazovu dva koncerta u tri dana, putovanje, možda van zemlje i tako ‘, rekla je Vanna.

Grupa ET na vrhuncu slave 1996. godine (Foto: Promo)

‘Ono što publika vidi ispada da je jako cool. Naravno, iza kulisa se svašta dešava, ali nekad mislim da se to samo meni dešava ili u našem bendu, a onda zapravo skužim da svaki bend i svaki pojedinac ima svoje neke nepodnošljive probleme koji ga gnjave, tako da i mi, vjerojatno, ali nije još uvijek ništa toliko prenaporno da bih morala reći – Ja ovo više ne mogu’, izjavila je tada.

Razišli se na vrhuncu slave

Grupa je dvije godine kasnije izdala album ‘Anno Domini 1996’ koji je također odlično prošao kod publike. Ipak, nakon pjesme ‘Da me voliš’ za potrebe promocije filma ‘Evita’ svatko je krenuo svojim putem – Vanna u solo karijeru, DaReal u onu producentsku s imenom D’Knock, dok je Boytronic zadržao ime grupe u kojoj se nakon Vanne do danas zaredalo pet pjevačica.

Boytronic i Vanna u Areni Zagreb 2022. godine (Foto: Željko Puhovski/CROPIX)

Vanna i Boytronic su nakon dugo godina ponovno surađivali 2014. snimajući nove verzije najvećih hitova te 2022. kad su na pozornici Arene Zagreb u sklopu Vannina solističkog koncerta zajedno otpjevali neke od dance klasika iz sredine devedesetih.

Vanna izazvala senzaciju: Objavila što će odjenuti za The Voice, zapanjila i Ninu Badrić


Komentari