’Imam plaću od 5000 kuna, kazna bi me dovela do ruba egzistencije’: Vanja Halilović na sudu odgovarala za kršenje epidemioloških mjera

Foto: Robert Anic/PIXSELL

Bivšoj manekenki i televizijskoj voditeljici, danas poslovnoj ženi Vanji Halilović, zbog kršenja epidemioloških mjera u restoranu Barbieri’s u Tkalčićevoj, za izrečena je kazna za pravnu osobu od 20.000,00 kn, a za odgovornu osobu 10.000 00kn, na što se Vanja žalila.

Riječ je o restoranu njenog partnera i poznatog chefa Frane Barbierija, ali Halilović je  odgovorna osoba pa je ona i prisustvovala ročištu.

Rekla je kako su se držali mjera, ali da nisu mogli izbaciti osam gostiju koji su bili nekulturni i nasilni i nisu htjeli postupiti po molbama Covid redarice. Inače, tereti ih se za kršenje epidemioloških mjera jer restoran nije osigurao potreban razmak među gostima od 1,5 metra te je na vratima bio natpis o dopuštenih 60 ljudi u vrijeme dok je na snazi bila odredba o najviše 50 osoba u zatvorenom prostoru.

Egzistencija

Halilović je dodala i kako su mjesečni prihodi restorana oko 95.000 kuna, a da bi podmirili sve troškove i bili na nuli mjesečno im je potreban iznos od 470.000 kuna. Tvrdi i kako je njena mjesečna plaća oko 5.000,00 kn te bi stoga plaćanjem novčane kazne koja joj je izrečena bila dovedena do ruba egzistencije.

Na suđenju su svjedočili i covid redarica, ali i inspektor civilne zaštite Blaško, koji je pak pred sutkinjom izjavio kako se ne može sjetiti detalja tog nadzora.

U konačnici, Halilović je oslobođena krivnje.


Komentari