Igrate li UNO cijelo vrijeme krivo? Tvorci igre raspametili Twitter pojašnjenjem pravila +4 karte

Foto: Pexels

Ima li netko da nikada nije odigrao niti jednu partiju Una? Jedna od najpopularnijih kartaških igara, među igračima poznata i kao ‘ona koja prekida prijateljstva’ ponovno je izazvala raspravu na Twitteru. Naime, jedan korisnik ove društvene mreže pitao je može li se na +4 baciti +4 karta, a odgovor tvoraca Una iznenadio je mnoge. Rekli su da ne može.


Očekivano, na ovaj su se odgovor nizale brojne reakcije ljubitelja Una. Jedni su tako raspravljali kako je potpuno normalno staviti +4 kartu na +4, dok su drugi govorili kako takav način igre nije pravilan.

˝Vi ne znate igrati ovu igru kako treba˝, ˝vi ćete mi reći kako se igra˝, ˝ovo je suludo˝, ˝ne zanima me što tvorci igre kažu, jedino pravilo Una je započeti dramu s drugim igračima˝, ˝gdje je zabava u tome˝, ˝vi pravite karte, mi radimo pravila˝, neki su od komentara.

Rasprava je podsjetila i na objavu iz Una kojom su svojedobno objasnili i pravilo +4 i +2. ˝Ako netko stavi +4 kartu, moraš vući četiri karte i tvoj red se preskače. Ne možeš staviti +2 i učiniti da osoba nakon tebe vuče šest karata. Znamo da ste to probali˝, napisali su tada tvorci Una na Twitteru.


Komentari