IDA PRESTER OTVORILA DUŠU: ‘Sve što znam raditi u ‘novom normalnom’ je bespotrebno, izgubiš osjećaj vrijednosti’

Facebook

“Uh, meni je ova godina bila baš teška, Ovo mi je prvo ljeto u proteklih 20 godina bez nastupa, festivala, raznih evenata. Izgubiš osjećaj vrijednosti, sve što znam raditi u ‘novom normalnom’ je bespotrebno”, otkrila je Ida Prester za Večernji list.

Pjevačica i voditeljica nedavno se iz Beograda s obitelji ponovno vratila u Zagreb. Tvrdi da ne osjeća nikakvu bitnu promjenu, a isto vrijedi i za njezina dva sina, Roka i Riju.

“Krenuli su u školu i vrtić. Promijenili su sredinu, ali vidim da to ne doživljavaju traumatično, odmah su se uklopili s novim društvom i didom i bakom koje motaju oko malog prsta”, rekla je Prester. Zagreb se dojmio i njezinog supruga jer, kako kaže, ovdje je sve je finije, mirnije, usporenije

Iz Beograda joj ipak najviše nedostaju prijatelji jer tamo ima jako bliske ljude koji su joj kao obitelj.

Kako ne bih klonula duhom, Prester se protiv nove situacije može boriti jedino radom.

“Stvarala sam nove pjesme, snimala u studiju, smišljala spotove, lomila kičmu u njima… kao da nema sutra. To je bila moja terapija. Osim toga, ova apokaliptična situacija jako je inspirativna za sve koji se bave kreativnim radom. Psihički usponi i padovi, krize i pucanja veza, čežnja za zabranjenim dodirom”, poručila je pjevačica koja je ove godine objavila nekoliko pjesama, piše Večernji list.

Otkrila je i gdje će otputovati kada završi pandemija.

“Na neki veliki lijepi festival, gdje ću plesati u masi i smijati se iz sveg glasa. Možda Primavera ili Sonar u Španjolskoj. Sanjam taj dan kolektivnog uživanja u muzici, strašno mi to nedostaje, i kao izvođačici, ali i kao obožavateljici tuđeg rada. Samo da ovo što kraće traje, mislim da smo svi naučili lekciju”, kazala je.

 

 


Komentari