HUS SE RASPLAKAO NA ISPRAĆAJU RAHIMOVSKOG: ‘Kad je pjevao tugu, svi su tugovali, kad je pjevao sreću, svi su plesali’

Foto: Igor Soban/PIXSELL

Pjevač Aki Rahimovski (67) ispraćen je na posljednji počinak danas na Zagrebačkom Mirogoju. Lijes je cijelo vrijeme bio pokriven makedonskom zastavom, a obitelj i prijatelji nisu mogli zaustaviti suze.

Brojni kolege, prijatelji i suradnici došli su uputiti posljednje zbogom neponovljivom slavuju, a među njima su bili: Marijan Brkić, Zlatan Stipišić Gibonni, Dino Jelusić, Kristina Tina Kresnik, Jurica Pađen, Ivana Plechinger, Neno Belan i drugi.

Jedan od emotivnijih trenutaka bio je govor hrvatskog glazbenika Huseina Hasanefendića Husa koji se rasplakao više puta.

”Aki je udisao život punim plućima. Živio je barem 2-3 života. Takva osobnost, morala je otići uz veliki prasak, kao supernova. Bio je i paun i klaun, sve što je trebalo. Davao je sve za lica ispred nas, za publiku. Kad je pjevao tugu, svi su tugovali, kad je pjevao sreću, svi su plesali. Bio je to vlak koji nije stajao. Uvijek je išao. On je bio naša lokomotiva i sad mi je duša pusta kao stanica jer nema putnika. Putovali smo brzo, prijatelju, i bez stajanja, kad dođe vrijeme nema kajanja. Nadam se samo da je sada spokojan i da je našao mir koji je tražio”, ispričao je Hus u stankama s velikom knedlom u grlu.

Glazbena legenda ispraćena je uz pjesme ‘My Way’ Franka Sinatre, ‘Za malo nježnosti’ i ‘Zašto si me majko rodila’.

Foto: Igor Soban/PIXSELL

 


Komentari