Hrvoje Hegedušić se ne da! Lani se oženio, a sad nam je rekao: ‘Imam samo 86 godina. Moraju prvo cijepiti ove prioritetne’

Foto: Branko Kukurin

Za ljubav nikad nije kasno. To najbolje dokazuje zagrebački skladatelj i glazbeni producent Hrvoje Hegedušić, koji je početkom 2020. u 86. godini stao pred oltar i rekao sudbonosno da 35 godina mlađoj profesorici glazbene teorije Ljerki Šemeš. Zanimljivo je da su ovi supružnici prije braka prijatelji bili nevjerojatna tri desetljeća, a onda se rodila ljubav. U razgovoru za Zagreb.info, simpatični je glazbenik s Medveščaka otkrio je li razmjena zavjeta utjecala na njihov brak, svađaju li se on i Ljerka često te zbog čega, ali i – planira li se cijepiti.

Prošlo je više od godinu dana od Vaše svadbe s Ljerkom. Kako ste? Je li se Vaš odnos ulaskom u brak promijenio?

Nije se promijenilo ništa. Naš se odnos nastavio istim intenzitetom, i sadržajno i emotivno. Odlukom da sklopimo brak stavili smo samo jednu ukrasnu vrpcu na naš zajednički život.

Mnoge je parove koronavirus natjerao da više vremena provode zajedno, zbog čega se mnogi i – svađaju. Kako je kod Vas? Svađate li se često i oko čega najčešće? Kako rješavate sitne nesuglasice?

Mi smo i prije pandemije bili oslonjeni jedno na drugo, a ovaj virus samo nam je omogućio da budemo još više zajedno. Ljerka ima nastavu online, od kuće,pa joj pomažem oko snimanja primjera za glazbenu školu, tako da smo i “poslovno” povezaniji. Nismo se svađali ni prije, a jedini prijepor je tko će ujutro skuhati kavu. Naime, i jedno i drugo obožavamo kad nas ujutro dočeka vruća kava.

Foto: Foto Begović

Kako biste opisali Ljerku kao suprugu, a sebe kao supruga?

Ljerku kao suprugu razlikuje od osobe koju sam davno zavolio samo mali prsten na lijevoj ruci. A ja? To morate pitati nju.

Koliko je  korona utjecala na Vaš svakodnevni život? Jeste li se morali nečega odreći?

Živimo u Crikvenici, a ljeti u Selcu i fali nam odlazak u teatar u Rijeci ili na ručak i kavicu s prijateljima u prekrasni Kastav. Kupili smo mali aparat za kavu pa na našoj terasi, koja radi non-stop, uživamo u machiatu, café-late-u ili običnom esspresu te planiramo kako ćemo s prvim toplim danima pustiti naš brodić u more i otisnuti se na propisanu distancu od turističke najezde novih sojeva. Naravno, ne zanemarujemo ni moje osnovno zanimanje, pa se za kišnih dana zatvorimo u studio u Selcu i radimo na novim pjesmama, kao i proteklih godina.

Foto: Branko Kukurin

Jeste li se cijepili i planirate li? Poštujete li mjere?

Nismo se još cijepili. Ja sam se prije dva mjeseca prijavio na aplikaciju Ministarstva i čekam poziv. Imam samo 86 godina pa moraju prvo cijepiti ove prioritetne. A Ljerka će odlučiti ako krene nastava uživo, za što za sada kod nas nema izgleda. Međutim, mjera se držimo strogo od samog početka. Budući da nema lijeka protiv koronavirusa, cjepivo je u povojima, jedina obrana je maska, distance, pranje ruku i mala bočica dezinficijensa u torbi.

Komentari