Hrvatska liga protiv raka obilježila 50. godina postojanja

press

Prikupljena sredstva namijenjena su budućim aktivnostima Lige.

Hrvatska liga protiv raka izvrsnim je koncertom Četiri Tenora i prijatelji obilježila 50 godina djelovanja. Dugogodišnji naporan rad i borbu protiv najsmrtonosnije bolesti današnjice obilježili su u KD Vatroslav Lisinski, a Gala koncertu prisustvovali su visoki državni dužnosnici među kojima su izaslanik Predsjednice RH dr.sc. Tomislav Madžar, izaslanica Predsjednika Vlade RH, ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, predsjednik skupštine Grada Zagreba dr.sc. Andrija Mikulić, ministar zdravstva prof. dr. sc. Milan Kujundžić, ministar uprave dr.sc. Ivan Kovačić, ministar rada i mirovinskog sustava Tomislav Ćorić, ministar zaštite okoliša i energetike Slaven Dobrović i drugi.

press
press

“Posljednjih 50 godina Liga se bori protiv ove opake bolesti. Svojim djelovanjem udarila je temelje suvremenoj hrvatskoj onkologiji. Ovim koncertom šaljemo poruku solidarnosti i zajedništva koji su nam danas potrebniji no ikad. Vjerujem da je ovaj koncert u svima nama pobudio pozitivne emocije i ljekoviti učinak koji nam je svima potreban!” – izjavio je prof. dr. Damir Eljuga, predsjednik Hrvatske lige protiv raka i dodao: “Nažalost zloćudnih je bolesti sve više, tako da će potreba za ovom humanitarnom udrugom koja osvješćuje građane o potrebi ranog otkrivanja zloćudnih bolesti itekako imati sve veće značenje!”

press
press

U rasprodanoj KD Vatroslav Lisinski nastupili su renomirani izvođači. Četiri Tenora – Đani Stipaničev, Marko Pecotić Peco, Vladimir Garić i Marko Škugor na pozornici su ugostili Arijanu Giglijani – Phillip, Ninu Badrić, Radojku Šverko i Zoricu Kondžu koja je nastupila u pratnji supruga Joška Banova.

Koncert se održao pod visokim pokroviteljstvima Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar – Kitarović, Vlade Republike Hrvatske, Grada Zagreba i Gradske skupštine Grada Zagreba, a prikupljena sredstva u cijelosti su namijenjena nadolazećim aktivnostima Lige.

press
press

Hrvatska liga protiv raka osnovana je davne 1966. godine na inicijativu akadamika Ive Padovana, a ove godine obilježava 50 godina postojanja. Tijekom pet desetljeća borbe protiv opake bolesti Udruga je pokrenula i organizirala brojne javno zdravstvene akcije kao što su utrka Terry Fox Run, Dan mimoza, Dan narcisa, Dan dojki, Movember – Brkati studeni, a sve s ciljem osvješćivanja građana o važnosti prevencije zloćudnih bolesti i brige za vlastito zdravlje.

press
press

U narednim godinama Liga planira djelovati jednako aktivno i društveno odgovorno te zajedno s nadležnim institucijama raditi na projektima koji će imati za cilj smanjenje pojavnosti i umiranja od karcinoma u Hrvatskoj.

Komentari