HRVATSKA IMA NOVU NAJLJEPŠU MAMU! Do sada je tu titulu držala popularna natjecateljica ‘Večere za pet’

Photo: RTL

U šibenskom kazalištu u nedjelju je petu godinu održan izbor za Najljepšu mamu Hrvatske, a tom prestižnom titulom okitila se Vedrana Halinčić Bakšić iz Klinča Sela. Njoj je krunu predala prva Miss mama Hrvatske Maja Vukina Bogović. U kategoriji dijamant titulom najljepše okrunjena je Ljubica Bulić iz Zagreba, a krunu je predala Ljiljana Stamenković.

Dodijeljeno je osam lenti po kategorijama. U kategoriji Elegantnost lentu je osvojila Tanja Metikoš iz Rijeke, titulu Fotogeničnosti dobila je Marijana Bošković iz Rijeke, lentu Fashion pripala je Dubravki Baneković iz Varaždina, najljepša mama Simpatičnosti je Kristina Kovačević iz Horvata, titulu Glamur osvojila je Tea Marjančić iz Šibenika, lentu Stil dobila je Vesna Klemenčić iz Pitomače, lentu Sprint osvojila je Maja Roso s Pelješca dok je najljepša mama Osobnosti Nikolina Lukić iz Gospića.

Od 20 natjecateljica koje su izborile finale natjecalo se njih 18 iz cijele Hrvatske. Predstavile su se u tri izlaza. U prvom izlazu nosile su unikatne ručno oslikane majice akademske slikarice Maje Vukina Bogović. Motivi na majicama su inspirirani hrvatskim umjetnicama i ženama, a iste te majice je Maja izlagala na izložbi povodom Dana žena. U prvom izlazu mame su se također predstavile te su odgovarale na pitanja žirija. U drugom izlazu natjecateljice su prezentirale svoje vještine i talente. Bilo je tu i plesa, pjevanja, modnih kreacija, sviranja klavira, borilačkih vještina…

Photo: Najljepša mama Hrvatske/Facebook

Natjecateljice su se u finalnom izlazu prošetale u večernjim haljinama, a o pobjednici je odlučivao žiri kojeg su činili šibenski gradonačelnik i predsjednik žirija Željko Burić, dogradonačelnik Danijel Mileta, direktor Turističke zajednice Dino Karađole, Ivana Slavica Vunić dizajnerica nakita i autorica unikatnih kruna za ovaj izbor, Zdravko Pilić novinar i Lucija Cvitan voditeljica TV-a. U glazbenom dijelu nastupali su Tomislav Šanić i Ellen Bogović.

“Ovo je peta godina u Šibeniku, 2016. godine napravili smo pilot projekt pod talijanskom licencom Miss Mamma Italiana in Croatia. Odaziv medija i mama samih je bio toliko velik da je dogovoreno registriranje hrvatske licence pod nazivom Najljepša mama Hrvatske. Prošle godine prijavilo se stotinjak mama, ali zbog epidemiološke situacije nismo održali izbore. Zato ove godine uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera održali smo finale. Ove je godine koncept se promijenio i mame su slale svoj video uradak u kojem su se predstavile i putem aplikacije Zoom izabrani žiri je imao priliku upoznati mame i odabrati finalistice”, rekli su iz organizacije.

Iris Rusan, koju su gledatelji mogli vidjeti prošlog tjedna u showu Večera za 5 na selu, bila je na izboru 2019. godine i tada je osvojila titulu Najljepša mama Hrvatske.


Komentari