HRGA IMA RJEŠENJE ZA VELIKI PROBLEM! ‘Ili je državi draže da to radimo na crno… Toliko nelogičnosti’

Mirjana Hrga smatra da u većim sredinama vladaju bolji međuljudski odnosi (Foto: Ronald Goršić/CROPIX)

Otkad se bavi turizmom i ugostiteljstvom, bivšu novinarku Mirjanu Hrgu tište neki novi problemi, primjerice oni vezani za radnu snagu – odnosno, izostanak iste.

(VIDEO) MIRJANA HRGA ISKRENO PROGOVORILA! ‘Prvi brak mi je pukao zbog toga, bila sam prisiljena izabrati’

‘Ponekad mislim da sami sebi ne želimo pomoći ni tamo gdje možemo’, započela je Hrga s nekoliko prijedloga za koje misli da bi pozitivno utjecali na turističku sezonu.

‘Prvo, bi li se naprimjer moglo razmisliti da studenti budu gotovi s obvezama prije sredine sedmog mjeseca, kad smo duboko u sezoni, a radnika nema (studenti koji studiraju po američkom programu u Hrvatskoj već su par dana kod svojih kuća)’, napisala je.

‘Drugo, bi li se moglo prestati kažnjavati one vrijedne mlade ljude koji sa zaradom probiju od države propisanu granicu, a država misli kako nema potrebe da student zarađuje vise od tristotinjak eura mjesečno (jedan je upravo kažnjen s tisuću eura ‘jer je previše radio’ umjesto da ga dodatno nagrade)’, dodala je Hrga.

‘Treće, bi li netko razmislio o tome da se i tim ljudima, koji u principu iznesu sezonu, može legalno isplati nagrada, božićnica… Ili je državi draže da to radimo ‘na crno’. Toliko nelogičnosti. Ali kada bi samo studentsku godinu prilagodili potrebama tržišta, uz ovih par sitnica, vuk bi bio sit, a ovce na broju’, zaključila je novu objavu.

Podsjetimo, Hrga veći dio godine provodi u Osoru, gradiću na granici Cresa i Lošinja. Sa suprugom Stašom Stefanovićem tamo je otvorila konobu te stres novinarskog posla zamijenila – ugostiteljskim brigama.


Komentari