Hrabri dječak: Amputirali su mu nogu, ali on i dalje navija za svoj Dinamo

Facebook

Povijesni rezultat Modrih sinoć je izmamio mnoge osmjehe, popravio raspoloženja diljem zemlje, ali i svijeta. Među gorljivim navijačima bio je i mali Šimun koji je sa svojim roditeljima navijao iz Miamija.

GOROPADNI DINAMO U EUROPSKOM POHODU: Pobjeda će odzvoniti Europom

“Malenom Šimunu amputirana je noga prije samo šest dana. No, ni jaki grčevi, ni bolovi nisu ga spriječili da večeras navija svim srcem za svoj Dinamo. Njegov osmijeh izmamio je i tatin, pa su svi skupa zajedno 90 minuta navijali. veliki pozdrav šaljemo Šimunu velikom borcu, i njegovim roditeljima u Miami-u. Šimuna možete pratit na stranici podrške ‘Za Šimunov korak'”, napisao je jedan Facebook korisnik u grupi BB Dinamo Zagreb 1986.

Šimun je rođen u studenome 2017. s brojnim malformacijama, u nogicama mu nedostaje više od 25 kostiju, čašica u kuku te cijelo koljeno u lijevoj nozi, a ima i duplicirani femur (bedrena kost), piše Glas Slavonije.

Dječak je s roditeljima u SAD otputovao 30. kolovoza. Smještaj su im u svome stanu, udaljenom približno pet kilometara od bolnice, osigurali supružnici iz Rovinja, koji žele ostati anonimni.

“Domaćin nas je dočekao i proveo s nama četiri dana jer smo bili u A zoni (evakuacijskoj zoni) kada je harao uragan Dorian. Srećom i uz Božju pomoć samo nas je okrznuo, a najavljivana nam je apokalipsa. Iz ovog su se područja svi bili iselili i tek sada se vraćaju”, ispričala je za Glas Slavonije majka Martina.

Vrhunski stručnjak dr. Dror Paley, koji rješava najteže ortopedske slučajeve u svijetu, Šimunu je 12. rujna amputirao lijevu natkoljenicu koja nema funkciju, ne može ju ni dignuti ni pomicati i samo se služi s desnom, od dupliciranog femura (bedrene kosti) rekonstruirat će kuk te obaviti rekonstrukciju desnog stopala.


Komentari